Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανός ηθοποιός: Η αφαίρεση των Γλυπτών του Παρθενώνα θυμίζει πρακτικές ναζί

Αναφερόμενος στο θέμα στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ «Πράγματα που έκλεψαν οι Βρετανοί» το οποίο θα προβληθεί από την αυστραλιανή τηλεόραση, ο κ. Φράι είπε:

Βρετανία: Αστυνομικός χτύπησε με το υπηρεσιακό του όχημα μια αγελάδα

«Ακόμα και αν υπήρχε το πιο σχολαστικά γραμμένο έγγραφο (που να δίνει στον Έλγιν άδεια απομάκρυνσης των Γλυπτών), είναι σαν να λέμε 'λοιπόν η Γερμανία ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε να έχει την Αψίδα του Θριάμβου και ορίστε το έγγραφο που το αποδεικνύει'. Αλλά οι Ναζί ήταν κατοχική δύναμη. Τι δικαίωμα είχαν να παραχωρούν κομμάτια της Γαλλίας; Δεν ήταν δικά τους για να τα μοιράζουν».

Στο παρελθόν ο Στίβεν Φράι έχει παρομοιάσει την απουσία των Γλυπτών του Παρθενώνα από την Αθήνα με μια αφαίρεση του Πύργου του Άιφελ από Παρίσι ή του μνημείου Στοόυνχετζ από το Σόλσμπερι.

Συνεχίζοντας ο Βρετανός ηθοποιός είπε στην εκπομπή του ABC της Αυστραλίας: «Δε θα έδειχνε κλάση η Βρετανία αν (επέστρεφε τα Γλυπτά); Δε θα ήταν ένα φανταστικό φτερό στο καπέλο μας; Διότι σημαίνουν τόσο πολύ περισσότερα στην Αθήνα από όσο ίσως καταλαβαίνουμε.

»Αυτό που αναζητάμε στα μουσεία είναι να είναι μπροστά από εμάς, όχι πίσω μας, όσον αφορά την ανθρωπότητα και το νόημά της και τις ιστορίες, περιλαμβανομένης της ιστορίας του τι σημαίνει το μουσείο. (Τα μουσεία) αποκαλύπτουν τόσα πολλά για εμάς».

Βρετανία: Μωρό σώθηκε από θαύμα όταν έπεσε μπροστά από τρένο

Κατά τον κ. Φράι, τα Γλυπτά θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση αν ο λόρδος Έλγιν δεν τα είχε πάρει στο Λονδίνο, αλλά τονίζει ότι πρέπει να επιστραφούν στην Αθήνα καθώς υπάρχει μία «ιερότητα» που τα διέπει.

«Ένας από τους λόγους που θέλω να προχωρήσει αυτό είναι λόγω της αγάπης μου για τη χώρα μου, παρά τα ελαττώματά της, όχι επειδή είμαι κάποιου είδους προδότης», πρόσθεσε στο αυστραλιανό ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα του βρετανικού Guardian.

Tags
Back to top button