Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Βρετανία: Επίθεση στις φυλακές στον εξτρεμιστή μουσουλμάνο που ήθελε να σκοτώσει τον 6χρονο πρίγκιπα Γεώργιο

Με ένα αυτοσχέδιο όπλο, που κατασκευάστηκε από οδοντόβουρτσα και λεπίδα ξυραφιού, δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο από συγκρατούμενό του ο τζιχαντιστής που σχεδίαζε να δηλητηριάσει τον 5χρονο πρίγκιπα Γεώργιο.

Ο 32χρονος Χουσεΐν Ρασίντ δέχθηκε την επίθεση την Τετάρτη 25 Ιουνίου μέσα στην φυλακή Στρεϊντζγουέι του Μάντσεστερ όπου εκτίει ποινή φυλάκισης 25 ετών μετά την σύλληψή του τον περασμένο Νοέμβριο με την κατηγορία για ενδεχόμενη απόπειρα δολοφονίας του τρίτου στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου και δισεγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Ρασίντ είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία του πρωτότοκου γιου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον μαζί με την διεύθυνση του σχολείου Thomas’s Battersea στο Λονδίνο, όπου φοιτά ο μικρός πρίγκιπας και παρακινούσε άλλους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να δηλητηριάσουν παγωτά και να τα μοιράσουν στους μαθητές του σχολείου.

Στην ίδια φωτογραφία διακρινόταν δύο τζιχαντιστές με μάσκα και η λεζάντα έγραφε: «Δεν θα αφήσουμε ούτε τη βασιλική οικογένεια». Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, ένας συγκρατούμενος του τζιχαντιστή τον τραυμάτισε στο πρόσωπο επειδή εξοργίστηκε που ο Ρασίντ ήθελε να δολοφονήσει τον πρίγκιπα Γεώργιο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε: «Ένας κρατούμενος έλαβε νοσοκομειακή περίθαλψη για μικρούς τραυματισμούς μετά από περιστατικό που συνέβη την Τετάρτη 25 Ιουνίου. Διεξάγεται έρευνα (για το περιστατικό)». Πηγή από την φυλακή ανέφερε στην εφημερίδα Star πως μέσα στο κελί του Ρασίντ υπήρχε αίμα παντού και πρόσθεσε πως κανείς από τους άλλους κρατούμενους δεν συμπαθεί τον άνθρωπο που ήθελε να δολοφονήσει τον μικρό γαλαζοαίματο

Tags
Back to top button