Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βραζιλία: Ουρανοξύστης-σύμβολο ετοιμάζεται να υψωθεί - Το όνομα του θρύλου της F1 που φέρει

Στη μαγευτική παραλία του Balneário Camboriú στη Βραζιλία, ένας νέος ουρανοξύστης ετοιμάζεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ, όχι μόνο για το ύψος του που θα ξεπερνά τα 500 μέτρα, αλλά και για τον συμβολισμό του. Ο Πύργος Senna, όπως θα ονομαστεί, θα είναι ο ψηλότερος οικιστικός πύργος στον κόσμο και θα αποτελέσει ένα μνημείο αφιερωμένο στον θρυλικό οδηγό της Formula 1, Ayrton Senna, συμφωνα με το 

Το έργο, που αναμένεται να ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2024, αφού έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές, είναι μια συνεργασία της κατασκευαστικής εταιρείας FG Empreendimentos με τη Marca Senna, τη μάρκα που ίδρυσε ο ίδιος ο Ayrton Senna. Η σχεδίαση του κτιρίου έχει ανατεθεί στην ανιψιά του οδηγού, Lalalli Senna, μια ταλαντούχα εικαστική καλλιτέχνιδα και ανθρωπολόγο.

Η Lalalli Senna περιγράφει τον Πύργο Senna ως ένα "έργο τέχνης μνημειωδών διαστάσεων", ένα σύμβολο που εμπνέει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα όριά τουςκαι να εκφράσουν το μεγαλείο που κρύβουν μέσα τους. Η αρχιτεκτονική του πύργου, με τις δυναμικές γραμμές και τις τολμηρές καμπύλες, αντικατοπτρίζει το ηρωικό ταξίδι του Ayrton Senna προς την επιτυχία και την υπέρβαση των εμποδίων.

Ο Πύργος Senna θα αποτελείται από 228 πολυτελείς κατοικίες, συμπεριλαμβανομένων 18 "αιωρούμενων επαύλεων", 204 διαμερισμάτων, 4 διώροφων ρετιρέ και 2 mega τριώροφων ρετιρέ. Οι ένοικοι θα απολαμβάνουν έξι ιδιωτικούς ορόφους αναψυχής, καθώς και έναν εντυπωσιακό χώρο στον τελευταίο όροφο με πανοραμική θέα στην πόλη και τον ωκεανό, ενώ 8 ανελκυστήρες θα είναι υπεύθυνοι για την μετακίνηση των κατοίκων ανάμεσα στους ορόφους.

Στις 1 Μαΐου 1994, κατά τη διάρκεια του Grand Prix του San Marino στην πίστα της Imola, ο Ayrton Senna έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του Williams και προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε έναν τοίχο. Ο θάνατός του, που μεταδόθηκε ζωντανά σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, συγκλόνισε τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και οδήγησε σε σημαντικές βελτιώσεις στην ασφάλεια της Formula 1. 

Ο Senna, που ήταν μόλις 34 ετών, θεωρείται ακόμα και σήμερα ένας από τους σπουδαιότερους οδηγούς όλων των εποχών, με τρία παγκόσμια πρωταθλήματα στο ενεργητικό του και παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους και σεβαστούς οδηγούς στην ιστορία της Formula 1. Η μνήμη του συνεχίζει να εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, και ο Πύργος Senna θα αποτελέσει ένα ακόμα σύμβολο της αξεπέραστης κληρονομιάς του.

 

Tags
Back to top button