Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Βουλή: Πλειψοφία της Οδηγίας για την Ευρωπαϊκή Εντολή Έρευνας σε ποινικές υποθέσεις

Ευρεία πλειοψηφία συγκέντρωσε επί της αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο ενσωματώνεται Οδηγία για την Ευρωπαϊκή Εντολή Έρευνας σε ποινικές υποθέσεις.

Υπέρ της αρχής του σχεδίου νόμου, δήλωσαν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή o ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.

Η ΝΔ δήλωσε επιφυλάξεις, ενώ κατά δήλωσαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Με τη συγκεκριμένη Οδηγία θεσπίζεται ένα συνολικό, ενιαίο και ευέλικτο σύστημα κτήσης, διαβίβασης, συγκέντρωσης αποδεικτικών στοιχείων σε ποινικές υποθέσεις με διασυνοριακή διάσταση και βασικός στόχος είναι ο τερματισμός του διάσπαρτου καθεστώτος συγκέντρωσης αποδεικτικών στοιχείων που ίσχυε σε επίπεδο Ε.Ε.

Το νομοσχέδιο αφορά τη λεγόμενη Ευρωπαϊκή Εντολή Ερευνάς (ΕΕΕ) και το πώς οι δικαστικές αρχές χωρών-μελών της ΕΕ μπορούν να αλληλοβοηθηθούν με την ανταλλαγή πληροφοριών. Η οδηγία προβλέπει ακόμη και τη δυνατότητα προσωρινής μεταφοράς μαρτύρων, κρατουμένων, ακόμα και υπόπτων ή την κατάθεσή τους με εικονοτηλεδιάσκεψη από τη χώρα όπου βρίσκονται προς τη χώρα στην οποία διερευνάται μία συγκεκριμένη ποινική υπόθεση. Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται και διατάξεις αναφορικά με την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τραπεζικούς και άλλους χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς που τηρούνται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα κατά των οποίων στρέφεται η ποινική διαδικασία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button