Στο κλειστό γυμναστήριο «Ηλίας Τριανταφυλλίδης» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενήθηκε ο προκριματικός όμιλος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νεανίδων, η εθνική ομάδα πήρε την πρόκριση για τα τελικά, ωστόσο το τουρνουά θα μείνει στην ιστορία για εξωαγωνιστικούς λόγους.
Ο οργανισμός Noriaki Kano Labs σε συνεργασία με το Εργαστήριο Προσαρμοσμένη Άθλησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη δράση, με τον κ. Μιχάλη Λολίλη, μέλους του Noriaki Kano Labs να έχει το ρόλο να περιγράψει στον κ. Φώτη Μπίμπαση, πρώην μέλους της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής αυτό που ζούσε την ώρα του αγώνα.
«Δεν μεταφέρουμε αυτά που βλέπουμε αλλά αυτά που ζούμε. Είναι μία ολόκληρη κουλτούρα και προσέγγιση. Συνεχώς το χτίζουμε για να μπορεί να δημιουργηθεί ένα μόνιμο φορμάτ σχολιασμού. Είναι ένα τεράστιο κοινωνικό θέμα και η Ελλάδα πάντα πρωτοπορεί. Το βόλεϊ ήταν μία συγκυρία και θα θέλαμε αυτό να γίνεται σε κάθε παιχνίδι της Εθνικής αλλά και στα πρωταθλήματα» σχολίασε ο Μιχάλης Λολίλης.
Ανσάμπλ: Επέστρεψαν από τη Σόφια με νέους στόχους - Πανηγυρική υποδοχή για τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες
«Από τηλεόραση είχα παρακολουθήσει στο παρελθόν βόλεϊ. Έχω μία φίλη που βλέπουμε μαζί και μου περιγράφει. Η φυσική παρουσία ήταν κάτι διαφορετικό. Ένιωσα τον παλμό, άκουγα τη μπάλα από το σερβίς, άκουγα το μπλοκ, τα καρφιά και παράλληλα με την περιγραφή που μου έκαναν, κατάφερα να ζήσω έναν συγκλονιστικό αγώνα μετά από πολλά χρόνια σε ένα άθλημα που δεν το περίμενα» είπε μετά την αναμέτρηση ο Φώτης Μπίμπασης, ο οποίος είναι από τα κορυφαία και αναγνωρίσιμα κοινωνικά στελέχη της Θεσσαλονίκης.
Στην Ελλάδα, μετά από δύο ευρωπαϊκά βραβεία ΕRASMUS, τον -σε εξέλιξη- παγκόσμιας καινοτομίας αντίστοιχο θεσμό VIWAS στην υδατοσφαίριση (μαζί με 4 χώρες με καθοδήγηση από την Ελλάδα) έχουν δημιουργήσει μοναδική τεχνολογία.
Όλα τα παραπάνω σε συνεργασία με τον οργανισμό Noriaki Kano Labs και το Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Άθλησης / ΣΕΦΑΑ το Eθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο στόχος της δράσης αυτής είναι η δημιουργία μόνιμου θεσμού παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας στον αθλητισμό.
Μαζί με την δημιουργία του θεσμού Υπεύθυνου ισότιμης αλυσίδας προσβασιμότητας-ACCESo για φιλάθλους με κάθε μορφή αναπηρίας.
Ένα διαρκές, δηλαδή, κοινωνικό αποτύπωμα γιατί το βόλεϊ και ο αθλητισμός είναι για όλους.
Η δράση αυτή είναι αποτυπωμένη στην agenda 2030 και 17 στόχοι αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών, ικανοποιώντας τον στόχο «10 λιγότερες ανισότητες».