Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Β.Κικίλιας: «Να κλείσουν αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικοί σταθμοί - "Ναι" στην απαγόρευση κυκλοφορίας»

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της πρωινής τηλεδιάσκεψης εισηγήθηκε να κλείσουν αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικοί σταθμοί σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά και εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά κυρίως να προχωρήσει η κυβέρνηση σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών με εφαρμογή στρατιωτικού νόμου!

Πρόκειται για μία εισήγηση που δύσκολα εξηγείται και είναι ερώτημα σε ποιο βαθμό θα γίνει αποδεκτή, καθώς οι μέχρι στιγμής περιορισμοί τηρούνται, όσο και αν τα φικοκυβερνητικά ΜΜΕ προσπαθούν να δείξουν εικόνα «απείθαρχων πολιτών».

Ήδη, με την απόφαση της κυβέρνησης μπήκε «φρένο» στις μετακινήσεις πολιτών στα νησιά στον απόηχο των εικόνων από τα γεμάτα με κόσμο πλοία, ενώ απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε ότι θα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας μόνο των μόνιμων κατοίκων τους.

Πρόκειται για αδιανόητα υπό κανονικές συνθήκες, μέτρα, τα οποία δεν δικαιολογούνται επιστημονικά σε ότι αφορά τον περιορισμό της επιδημίας. Η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία που έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία, δεν σταματούν να μετρούν νεκρούς. Αρα το μέτρο δεν έχει την αποτελεσματικότητα που πολλοί θεωρούν ότι θα είχε.

Πληροφορίες για ανακοίνωση απαγόρευσης κυκλοφορίας σήμερα στις 18:00

Σε ανακοίνωση πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας αλλά και την υποβολή  από πολίτες SMS (μηνυμάτων από το κινητό) προς συγκεκριμένο αριθμό όπου θα δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται, θα ανακοινωθούν απόψε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλία.

Πρόκειται για ενα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο αριθμός θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο 13033 όπου θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό της μετακίνησή τους. Αν δηλαδή θα πηγαίνει στην εργασία του, για είδη πρώτης ανάγκης ή το φαρμακείο.

Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό όπου και θα πληκτρολογείται.

Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις κι έξοδοι πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.

Βεβαίως, θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις που θα μπορούν να γίνονται. Π.χ. αν θα απαγορευτεί μια μικρή βόλτα ή με το αυτοκίνητο για κάποιον συγκεκριμένο προορισμό πέραν των παραπάνω.

Και τα ερωτήματα είναι πολλά για τις καθημερινές συνήθειες. Π.χ. για το αν θα μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι των υπερήλικων γονιών του ή να δει τα παιδιά του ή να βγάλει βόλτα τον σκύλο του.

Το παραπάνω μοντέλο χρησιμοποιείται στη Γαλλία με την υποβολή email όπου γίνεται αναφορά του σκοπού της μετακίνησης.

Tags
Back to top button