Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Βίντεο-σοκ: Το «νέο» αντιαποβατικό όπλο του Ελληνικού Στρατού

Ενας Στρατός του οποίου ο εξοπλισμός έχει εγκαταλειφθεί πάνω από δέκα χρόνια. Ενας Στρατός που αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει την καταιγίδα από την Ανατολή. Ενας Στρατός που κάνεις ότι μπορεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για να υπερασπίσει νικηφόρα την πατρίδα απέναντι σε αυτόν που αμφισβητεί ότι είναι ελληνικό έδαφος το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Παναγιά, οι Οινούσσες και τόσα άλλα νησιά και νησίδες του Αρχιπελάγους, κοιτίδας του Ελληνισμού.

Με "αρχαία" όπλα, με αδιάφορες για την προστασία της πατρίδας πολιτικές ηγεσίες εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, αλλά με πολλή καρδιά και την παραδοσιακή στρατηγική ευφυία των Ελλήνων πολεμιστών

Κοιτάξτε το βίντεο: Απέναντι στο τουρκικό αεροπλανοφόρο, απέναντι στα ολοκαίνουρια ΤΟΜΑ και άρματα μάχης, τα F-35 κλπ. τι θα αντιπαρατάξει τα επόμενα χρόνια ο Ελληνικός Στρατός απέναντι σε όλα αυτά,  ένα "αρχαίο" σοβιετικό ΤΟΜΑ, με μια ιδιοκατασκευή, δήθεν ως προστατευτικό ασπίδιο σε ένα σοβιετικό πυροβόλο των 23 χλστ., κατασκευής της δεκαετίας του '60 όλα!

"Aντι-αποβατικές εκπαιδευτικές βολές κατά θαλασσίου στόχου" λέγεται η άσκηση και νομίζει κανείς ότι είμαστε σε ταινία για την απόβαση της Νορμανδίας, όπου με πυρά πυροβόλων θα αναχαιτιστεί ο εχθρικός στόλος!

Τα τεθωρακισμένα οχήματα (ΤΟΜΑ) ΒΜΡ -1, τα μοναδικά ΤΟΜΑ που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός (και πάλι, κλάσεις ανώτερα από τα "κονσερβούτια" που ακούν στον κωδικό Μ113), με προσαρμογή στον πύργο τους ενός, επίσης σοβιατικής προέλευσης, ρυμουλκούμενου δίδυμου αντιαεροπορικού πυροβόλου ZU-23-2 των 23mm, είναι το βασικό ελληνικό όπλο υποστήριξης στα νησιά αυτή την στιγμή.

Και το κεφάλι του χειριστή να... εξέχει πάνω από το "προστατευτικό" (;) ασπίδιο με ένα κράνος του Β'ΠΠ!

Προφανώς για  την περίπτωση που οι Τούρκοι χειριστές, μαχητικών, αντιαρματικών, ελεύθεροι σκοπευτές, χειριστές πυροβόλων, πυραυλικών συστημάτων κλπ. έχουν πρόβλημα όρασης και δεν βλέπουν καλά τον στόχο...

Η ρόλος τους θα είναι η εν είδει «κινητού πυροβολείου» ανάληψη αποστολών για αντι-αποβατικές επιχειρήσεις και απόκρουση και εξουδετέρωση αντι-αεραποβατικών γεφυρωμάτων σε νησιά.

Πρόκειται για μια κατασκευή με τις σχετικές μελέτες και εργασίες συνδυαστικής μετατροπής με υπάρχοντα μέσα, να τις έχει πραγματοποιήσει το 308 ΠΕΒ.

Χρήστες του συνδυασμού ΒΜΡ -1/ZU-23-2, είναι το ISIS, οι Ταλιμπάν, κλπ. κλπ.

Το κακό δεν είναι το "νέο" οπλικό σύστημα. Το κακό είναι ότι για τα επόμενα πολλά χρόνια λόγω των Μνημονίων που υπέγραψε ο Γ.Παπανδρέου τον Μάϊο του 2010, θα είναι το μοναδικό αντιαποβατικό/υποστήριξης πεζικού, όπλο και δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να δοθεί στον Ελληνικό Στρατό η δυνατότητα να εκτελέσει την αποστολή του.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Tags
Back to top button