Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Βίντεο: Ο εγκαταλελειμμένος Ρώσικος Ναύσταθμος υπό τους ήχους της αδικοχαμένης ορχήστρας Αλεξάντροφ στον Πόρο

Στα δυτικά του λιμανιού του Πόρου στέκει αγέρωχα ο ρωσικός ναύσταθμος που είναι χτισμένος αμφιθεατρικά σε ένα πευκόφυτο όρμο.

Ιστορικά, το κτίριο χτίστηκε αμέσως μετά τη νίκη των Ρώσων έναντι των Οθωμανών, όταν σύμφωνα με τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή οι Ρώσοι μπορούσαν να διέρχονται ελεύθερα από το Αιγαίο, και χρησιμοποιήθηκε ως ναύσταθμος και ενδιάμεσος σταθμός του ρωσικού στόλου.

Το αρχικό κτίσμα πέρασε στα χέρια του ελληνικού δημοσίου μετά από αίτημα του Ιωάννη Καποδίστρια και η Ρωσία έκτισε μεγαλύτερο κτίριο με ακόμη μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους. Με την εξασθένιση της δύναμης του τσαρικού καθεστώτος ελαττώθηκε και η χρήση του Ναυστάθμου, σε σημείο που έφτασε να φυλάσσεται από ένα μόνο Ρώσο φύλακα. Πέρασε σε χέρια ιδιωτών, μέχρι το 1989 οπότε και χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο μνημείο.

Σήμερα, μπροστά στο κτίριο θα βρείτε οργανωμένη παραλία και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω του αμφιθεατρικού της περιοχής, πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Δείτε το βίντεο του εγκαταλελειμμένου ναυστάθμου :

Tags
Back to top button