Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Βίντεο: Εξέγερση κατά του lockdown σε διάφορες πόλεις - Κτυπήθηκαν ανηλεώς από τις δυνάμεις ασφαλείας (φώτο) - (upd 6)

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν εντελώς αυθόρμητα, παρά το δριμύ ψύχος, με ένα κάλεσμα που ξεκίνησε νωρίς το πρωί στα κοινωνικά δίκτυα το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν κατά του lockdown, όπως επίσης και σε και , ενώ νωρίτερα υπήρξε συγκέντρωση και στη κυνθο

Οι περίπου 3.000 πολίτες στο Σύνταγμα, με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε την ζωή μας πίσω», ζητούσαν τη άμεση άρση της καραντίνας και την επιστροφή της ομαλότητας στην χώρα. Στην Θεσσαλονίκη ήταν πάνω από 1000 άτομα, στην Πάτρα 400 και στην Ζάκυνθο τουλάχιστον 200.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρξε ένταση μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών, όταν η ΕΛΑΣ του κάλεσε να αποχωρήσουν και τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και άρχισαν να κτυπούν αναίτια τους πολίτες, νέους στην μεγάλη τους πλειοψηφία.

Πολλοί κτυπήθηκαν και λιποθύμησαν από τα δακρυγόνα.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτό όπως τις κατέγραψαν οι ρεπόρτερ του pronews.gr που κατέγραφαν τα γεγονότα:

Oι Έλληνες έπαυσαν με τις σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να είναι ο μόνος λαός στην Ευρώπη που δεν είχε ξεσηκωθεί κατά των απαγορεύσεων και της ανωμαλίας που έχει προκαλέσει η λήψη των ακραίων μέτρων.

Στο παρακάτω βίντεο από το Σύνταγμα μπορείτε να δείτε γυναίκα διαδηλώτρια να δέχεται εν ψυχρώ κλωτσιά από αστυνομικό! 

Ένταση και ρίψη δακρυγόνων και στη Θεσσαλονίκη 

Εκατοντάδες πολίτες, παρά την κακοκαιρία και τα χιόνια στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνονται αυτή την ώρα στον Λευκό Πύργο για να διαμαρτυρηθούν κατά του lockdown. 

Πολίτες έδωσαν ραντεβού έπειτα από διαδικτυακά καλέσματα στην πλατεία του Λευκού Πύργου, ενάντια σε ένα νέο επικείμενο lockdown.

” Ζητάμε τη ζωή μας πίσω” αναγράφει το διαδικτυακό κάλεσμα.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως “Κάτω η χούντα του κορωνοϊού”.

Ένταση υπήρξε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης με τις δυνάμεις ασφαλείας να ρίχνουν δακρυγόνα και χημικά προς τους διαδηλωτές. 

Κινητοποίηση κατά του lockdown και στην Πάτρα

Παρόντες παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο ραντεβού που είχαν δώσει μέσω του διαδικτύου είναι αρκετοί Πατρινοί που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία ενάντια στο καθεστώς των lockdown.

Όπως αναφέρει το the best η συγκέντρωση πραγματοποιείται στην πλατεία Γεωργίου ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα υπήρξε ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ξεκίνησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Δείτε φωτό και βίντεο: 

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Ζάκυνθο, πορεία διαμαρτυρίας κατά του lockdown

Οι διοργανωτές που τόνισαν ότι δεν ανήκουν σε καμία κομματική παράταξη προσκάλεσαν τον κόσμο μέσω των social media όλη την εβδομάδα που μας πέρασε με κύριο αίτημα τους τα σκληρά κυβερνητικά μέτρα για τον κορωνοϊό. 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το πρωί στην πλατεία Σολομού και αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας στην παραλιακή οδό της πόλης φτάνοντας έξω από το κτήριο της Ελληνικής Αστυνομίας φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των σκληρών μέτρων, ενώ τραγούδησαν και τον Εθνικό Ύμνο. 

Οι διαδηλωτές συνέχισαν κατά μήκος της Αλεξάνδρου Ρώμα και κατέληξαν έξω από το βυζαντινό μουσείο, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία των διοργανωτών.

Δείτε βίντεο: 

Tags
Back to top button