Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Βίντεο: Εκκένωση πέντε κτιρίων στο Λονδίνο που διαθέτουν την ίδια «εύφλεκτη επένδυση» με τον Πύργο Γκρένφελ (upd)

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα πολλά είναι τα κτίρια που ελέγχουν ειδικές ομάδες για την αποφυγή τραγικών συμβάντων όπως αυτό του Πύργου Γκρένφελ.

Πέντε «πύργοι» κατοικιών στο βόρειο Λονδίνο πρόκειται να εκκενωθούν άμεσα, έχοντας κριθεί μη ασφαλείς μετά από επιθεώρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, λόγω της εύφλεκτης επένδυσής τους, μετέδωσαν το απόγευμα της Παρασκευής τα βρετανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες αναζήτησης προσωρινού καταλύματος για τους κατοίκους των συγκροτημάτων κατοικιών, που βρίσκονται στην περιοχή του Κάμντεν, κάτι που δεν αναμένεται εύκολο αφού πρόκειται για 800 περίπου νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Κάμντεν, την Georgia Gould από το κόμμα των Εργατικών,  οι εργασίες για την αντικατάσταση της επένδυσης με πιο ασφαλή υλικά πρόκειται να διαρκέσουν τρεις με τέσσερις εβδομάδες. «Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κρατήσουμε τους πολίτες ασφαλείς. Το κόστος είναι κάτι που μπορεί να μας προβληματίσει αργότερα», δήλωσε η Gould σε δημοσιογράφους. 

   

Τουλάχιστον 600 κτίρια «σπίρτα» στην Αγγλία

Η ανακοίνωση για την εκκένωση έρχεται μετά τις χθεσινές δηλώσεις εκπροσώπου της Ντάουνινγκ Στριτ που ανέφερε ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, περίπου 600 πολυκατοικίες στην Αγγλία φέρουν εξωτερική επένδυση παρόμοια με αυτή που είχε χρησιμοποιηθεί στον Πύργο Γκρένφελ, όπου έχασαν τη ζωή τους 79 άνθρωποι στην πρόσφατη πυρκαγιά.

«Η εκτίμηση που μας δόθηκε από τα δημοτικά συμβούλια είναι ότι υπάρχουν περίπου 600 πολυκατοικίες με παρόμοια επένδυση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με όλες τις τοπικές αρχές για να τις ενθαρρύνουμε να μας στείλουν επειγόντως τα δείγματα και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε τους ελέγχους που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, μέχρι εχθές είχε ελεγχθεί η εξωτερική επένδυση τριών κτιρίων και έχει χαρακτηριστεί εύφλεκτη. Στην εκτίμηση αυτή δεν περιλαμβάνονται κτίρια στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Μιλώντας την Πέμπτη το πρωί στο κοινοβούλιο, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπενθύμισε πως «η κυβέρνηση έδωσε εντολή να εξετασθούν οι επενδύσεις όλων των (εργατικών) πολυκατοικιών» τις οποίες διαχειρίζονται δημόσιες αρχές, μετά την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, μια πολυκατοικία 24 ορόφων όπου ζούσαν σχεδόν 600 άνθρωποι.
«Ειδοποιήσαμε επίσης τους ιδιώτες ιδιοκτήτες και θέσαμε δωρεάν στη διάθεσή τους τα τεστ μας», πρόσθεσε. 

Tags
Back to top button