Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Βενζίνη: Παραμένει πάνω από 2 ευρώ - Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση

Οι αυξήσεις συνεχίζονται σε ενέργεια κι αγαθά και η κυβέρνηση που προσπαθεί να αντισταθμίσει τις ανατιμήσεις με επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο κι έκτακτα επιδόματα, λύνει μόνο προσωρινά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα. Η βενζίνη ανεβαίνει διαρκώς και παρότι υπάρχουν πληροφορίες ότι θα πέσει η τιμή της κάτω από τα 2€ και κοντά στα 1,70-1,80€ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, όπως λένε εκπρόσωποι των βενζινοπωλών, θα πάρει αναπόφευκτα την ανιούσα ξανά.

Ο καθηγητής Οικονομικών, και πρόεδρος του ΚΕΠΕΠαναγιώτης Λιαργκόβας μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για τις αυξήσεις-φωτιά στον τομέα της ενέργειας κι όχι μόνο. Ερωτηθείς για το τι μέτρα μπορούν να παρθούν άμεσα, απάντησε πως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης είναι η έσχατη λύση καθώς η κυβέρνηση έχει λάβει άλλα μέτρα επιμέρους και μη, τα οποία πρέπει να δούμε τι αποτελέσματα θα αποφέρουν.

Ντόμινο επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία η σύρραξη στην Ουκρανία

Τόνισε πως το πρόβλημα με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης είναι πως επειδή η σημασία του για τα έσοδα της χώρας είναι πολύ μεγάλη, στην περίπτωση μείωσής του, θα μειωθούν και τα φορολογικά έσοδα με αποτέλεσμα η χώρα να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Ανέφερε επίσης, πως πολλά από τα εναλλακτικά μέτρα που μπορούν να παρθούν θα τα δούμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να ανακοινώνονται πιθανώς από την κυβέρνηση, ωστόσο όπως επισήμανε η πηγή του προβλήματος είναι η διεθνής τιμή της βενζίνης, όπου πρέπει να αυξηθεί η προσφορά της. Αναφορικά με τις αυξήσεις και στα βασικά αγαθά κατανάλωσης, ο κ. Λιαργκόβας είπε πως είναι μία αλυσιδωτή αντίδραση, καθώς η ενέργεια χρησιμοποιείται και στις παραγωγικές μονάδες κι αναμένουμε περαιτέρω αυξήσεις.

Τον Φλεβάρη εκτοξεύτηκαν κατά

Στουρνάρας για ρωσική εισβολή: Οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία-Το καλό και το κακό σενάριο

  • 23,2% τα καύσιμα
  • 6% το ψωμί
  • 78,4% το φυσικό αέριο
  • 71,4% το ηλεκτρικό
  • 41,5% Πετρ. θέρμανσης

Ο πρώην Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων,Γιώργος Ασμάτογλου επισήμανε με τη σειρά του πως πέραν του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, εάν μειωθεί και ο ΦΠΑ θα «έχουμε πιο θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την κοινωνία, τα έσοδα του κράτους και συνάμα θα αυξηθεί και η κατανάλωση».

Tags
Back to top button