Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Βενεζουέλα: Έξι «τρομοκράτες» συνελήφθησαν για την απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν έξι «τρομοκράτες» με την κατηγορία ότι επιδίωξαν να στοχοθετήσουν τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος δήλωσε θύμα «επίθεσης» το Σάββατο.

«Μέχρι στιγμής έχουμε συλλάβει έξι τρομοκράτες και πληρωμένους δολοφόνους, οχήματα κατασχέθηκαν: έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, όπου ανακαλύφθηκαν αδιάσειστα στοιχεία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ, σχετικά με τις συλλήψεις αυτές που ανακοινώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς όμως ούτε ο αριθμός τους ούτε οι περιστάσεις να γίνουν γνωστά.

«Οι εκτελεστές και αυτοί που σχεδίασαν (την επίθεση) εντός και εκτός της χώρας έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί, δεν αποκλείονται άλλες συλλήψεις εντός των επόμενων ωρών», πρόσθεσε ο Ρεβερόλ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση δύο μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, το καθένα από τα οποία έφερε ένα κιλό C4, ισχυρό στρατιωτικό εκρηκτικό, ικανό να «προκαλέσει ζημιά σε μια ακτίνα περίπου 50 μέτρων», σύμφωνα με τον υπουργό.

«Το ένα από τα αεροσκάφη πέταξε πάνω από την προεδρική εξέδρα για να πυροδοτήσει το εκρηκτικό του φορτίο (...) αλλά μια συσκευή παρεμβολών αποπροσανατόλισε το μη επανδρωμένο όχημα με αποτέλεσμα το φορτίο να εκραγεί εκτός της προβλεπόμενης περιμέτρου», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο έλεγχος του δεύτερου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος χάθηκε και αυτό εξερράγη σε κτίριο που βρίσκεται όχι μακριά από το σημείο όπου πραγματοποιείτο η στρατιωτική παρέλαση, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες υπήρχε ένταλμα σύλληψης για «τρομοκρατική» επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Βαλένσια, δυτικά του Καράκας, την οποία έκαναν περίπου «είκοσι μισθοφόροι» στις 6 Αυγούστου 2017, πρόσθεσε ο υπουργός.

Δύο δράστες σκοτώθηκαν τότε και οκτώ συνελήφθησαν, ανάμεσά τους ένας πρώην στρατιωτικός. Σε βίντεο που κατά τα φαινόμενα γυρίστηκε στη βάση στη Βαλένσια και είχε αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας άνδρας που παρουσιάζεται ως λοχαγός Χουάν Καγκουαριπάν δήλωνε ότι ήταν «σε νόμιμη εξέγερση» εναντίον «της δολοφονικής τυραννίας του Μαδούρο».

Ένας από τους συλληφθέντες είχε ήδη προσαχθεί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που ζητούσαν την αποχώρηση του Μαδούρο το 2014, σύμφωνα με τον υπουργό.

Tags
Back to top button