Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βέλγιο: Μοναχοί αναβιώνουν συνταγή μπίρας που είχε χαθεί για 220 χρόνια

Ένα τάγμα μοναχών στο Βέλγιο ανακάλυψε στα αρχεία του μία μεσαιωνική συνταγή μπίρας, που είχε χαθεί για τουλάχιστον 220 χρόνια, καθώς και τον αυθεντικό τρόπο παραγωγής.

Οι μοναχοί είναι τόσο ενθουσιασμένοι για την ανακάλυψη τους, αλλά και για τη μπίρα που παράγουν με βάση αυτή τη συνταγή και μεθόδους του 12ου αιώνα, ώστε ανακοίνωσαν ότι η μπίρα τους είναι έτοιμη σε μία επίσημη εκδήλωση, παρουσία του δημάρχου της πόλης όπου βρίσκεται το μοναστήρι καθώς και τουλάχιστον 120 δημοσιογράφων και φίλων της μπίρας.

Ο πατέρας Karel Stautemas, που έκανε την ανακοίνωση, ανέφερε ότι ανακάλυψαν βιβλία του 12ου αιώνα με σαφής λεπτομέρειες ζυθοποίησης, τα οποία όμως αρχικά κανείς δεν μπορούσε να διαβάσει. «Ήταν όλα στα Λατινικά και σε παλιά ολλανδικά. Έτσι φέραμε εθελοντές. Περάσαμε ώρες ξεφυλλίζοντας τα βιβλία και έχουμε ανακαλύψει λίστες υλικών για μπίρες που παράγονταν τους προηγούμενους αιώνες, τα είδη των βαρελιών και μπουκαλιών που χρησιμοποιούσαν, ακόμη και μία λίστα από τις μπίρες που έφτιαχναν τότε».

Μετά από 4 χρόνια προσπαθειών λοιπόν, η μικροζυθοποιία τους είναι έτοιμη και απολύτως λειτουργική αν και οι μοναχοί εξομολογούνται ότι έχουν κάνει μερικές τροποποιήσεις, καθώς θεωρούν ότι οι σημερινοί καταναλωτές δεν θα έβρισκαν τόσο απολαυστική την παλιά συνταγή. «Εκείνες τις εποχές η μπίρα ήταν κάπως άγευστη, σαν υγρό ψωμί», σημειώνουν. Η μπίρα τους περιέχει 10,8% αλκοόλ και γι αυτό συνιστούν κατανάλωση με μέτρο.

Tags
Back to top button