Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Βαρθολομαίος προς ομογενείς στην Ουκρανία: Ρωμιοσύνη-Τι είπε για τους Έλληνες της Κριμαίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε σήμερα συνάντηση με τους Έλληνες ομογενείς που ζουν στην Ουκρανία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Εκκλησιαστικής Σχολής της Ουκρανικής Εκκλησίας, στο μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ με τους χρυσούς τρούλους.

Στη συνάντηση συμμετείχε ολόκληρη η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία έφτασε στην Ουκρανία για να γιορτάσει την 30η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Επιφάνιος της νέας ουκρανικής Εκκλησίας, Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία Επίσκοπος Μιχαήλ Κομάν, ο κ. Αλέξανδρος Μπουντούρης, Πρώτος Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουκρανία και άλλοι.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη μακροχρόνια παρουσία των Ελλήνων στην Ουκρανία, ενώ επεσήμανε τον ιδιαίτερο ρόλο της Μαριούπολης, μιας πόλης στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας όπου κατέφυγαν και εγκαταστάθηκαν οι Έλληνες της Κριμαίας. Αναφερόμενος στους Έλληνες της Ουκρανίας και τους Έλληνες της Διασποράς που ζουν σε άλλες χώρες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε τη λέξη Ρωμιοσύνη, ως χαρακτηριστική γι 'αυτούς.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης άκουσε προσεκτικά τα λόγια των μελών των ελληνικών συλλόγων στην Ουκρανία, κάνοντας διευκρινιστικές ερωτήσεις, ενώ επέμεινε περισσότερο σε θέματα εκπαίδευσης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Κάποια στιγμή, μίλησε η επικεφαλής του συλλόγου Ελλήνων καλλιτεχνών της Ουκρανίας "Galatia" Galina Tsumak. Αφού ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας, η Γκαλίνα Τσουμάκ είπε ότι η σημασία του Τόμου υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια των εκκλησιαστικών ζητημάτων της Ουκρανίας. Εμφανίστηκε επίσης σίγουρη ότι αυτή η ιστορική πράξη θα εμπνεύσει Έλληνες καλλιτέχνες στην Ουκρανία για τα επόμενα έργα τους.

Από την πλευρά του ο κ. Επιφάνιος, μίλησε επίσης πολύ θερμά στους Έλληνες. Μεταξύ άλλων, παρουσίασε στους Έλληνες τον επίσκοπο Δημήτριο της Olbia που θα είναι σε επαφή με την ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε ορφανά του πολέμου


Χθες Κυριακή 22 Αυγούστου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Ουκρανό Μητροπολίτη Επιφάνιο, επισκέφθηκε τα ορφανά των στρατιωτών, που πέθαναν για την υπεράσπιση της χώρας τους, παιδιά με αναπηρία, παιδιά εκτοπισμένων , κ.λπ., όπως αναφέρει το vema.com.au. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε στα παιδιά: «Είναι τρομερό να χάνεις τους γονείς σου στον πόλεμο, αλλά μπορείς να είσαι περήφανος για αυτό που σου έδωσαν, δηλαδή για ένα λαμπρό μέλλον σε μια ανεξάρτητη και ελεύθερη χώρα», ευχόμενος δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτά τα ιδανικά, για τα οποία αγωνίστηκαν οι γονείς τους.
Ο Πατριάρχης μοίρασε αναμνηστικά και δώρα στα παιδιά.

Tags
Back to top button