Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Β. Εύβοια: Πίστωση ύψους 1.123.680 ευρώ σε 181 πληγέντες από πυρκαγιές και κορονοϊό

Στη δεύτερη καταβολή επιχορηγήσεων προς δικαιούχους του ειδικού καθεστώτος για την ενίσχυση επιχειρήσεων στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια προχώρησαν σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, «με γνώμονα τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και οι οικονομικές απώλειές τους επιτάθηκαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού», όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

Ειδικότερα, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 181 δικαιούχων, ποσό συνολικού ύψους 1.123.680 ευρώ ως επιχορήγηση.

Οι επιχειρήσεις – δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο myAADE () έως εντός ημέρας, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Μέχρι σήμερα, προστίθεται, έχουν συνολικά διατεθεί 4.590.749,03 ευρώ σε 853 επιχειρήσεις – δικαιούχους που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Υπ. Οικονομικών: Θα τροποποιηθεί το καθεστώς ενίσχυσης επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας

Προοπτικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται, δε, πως η επιχορήγηση καταβάλλεται σύμφωνα με τους όρους της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Προσωρινό πλαίσιο» (COVID-19), κατόπιν έγκρισης του καθεστώτος από την Επιτροπή, στην οποία και έχει κοινοποιηθεί.

Διεύρυνση δικαιούχων, αύξηση προϋπολογισμού, παράταση για τις αιτήσεις

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι, όπως ανακοινώθηκε χθες, «η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, με τη συνεργασία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προχώρησαν σε τροποποίηση του ειδικού καθεστώτος για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού της Βόρειας Εύβοιας.

Με την τροποποίηση αυτή [Κοινή Υπουργική Απόφαση 168528ΕΞ2021/31.12.2021 (Β΄ 6374)] διευρύνονται οι δικαιούχοι και αυξάνεται ο προϋπολογισμός του καθεστώτος σε 11,5 εκατ. ευρώ».

Τέλος, με την ίδια τροποποίηση, «παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ (), για ένταξη στο ειδικό καθεστώς, μέχρι την 21η Ιανουαρίου 2022», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

 

Tags
Back to top button