Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αβοκάντο: Το λιπαρό φρούτο που ρίχνει την χοληστερόλη

Το αβοκάντο, σε αντίθεση με την πλειονότητα των φρούτων, ενώ περιέχει λιπαρά αποτελεί ένα φρούτο θαύμα για την υγεία μας.


Οι έρευνες αποκαλύπτουν  ότι το εξωτικό αβοκάντο έχει ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά, καθώς και για την ρύθμιση της χοληστερόλης. Η ευεργετική του δράση σχετίζεται με το ότι περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία έχουν αποδεδειγμένα καρδιοπροστατευτική δράση.

Το αβοκάντο περιέχει πολλά λιπαρά που ανήκουν στην κατηγορία των ωφέλιμων μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, με κυριότερο εκπρόσωπο το ελαϊκό οξύ. Επίσης περιέχει παντοθενικό οξύ, βιταμίνη Ε, κάλιο, φυτοστερόλες, κατεχίνες και φυτικές ίνες.

Ταμονοακόρεστα λιπαρά οξέα του αβοκάντο έχουν μελετηθεί ιδιαιτέρως και έχει παρατηρηθεί ότι σε άτομα με υπερχοληστερολαιμία, μια διατροφή που είναι πλούσια σε αβοκάντο μπορεί να μειώσει την ολική χοληστερόλη, την LDL χοληστερόλη (κακή) και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, καθώς και να αυξήσει την HDL χοληστερόλη (καλή).

Ωστόσο πέραν των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων η ευεργετική δράση του αβοκάντο στο καρδιαγγειακό σύστημα ενισχύεται και από το γεγονός ότι περιέχει φυλλικό οξύ και βιταμίνη Ε, τα οποία έχουν επίσης καρδιοπροστατευτική δράση.


Ακόμη το αβοκάντο, χάρη στη λιπαρή του σύσταση συμβάλλει στην υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα των λιποδιαλυτών καροτενοειδών που περιέχονται τόσο στο ίδιο όσο και σε άλλα τρόφιμα όπως το καρότο και το σπανάκι.

Tags
Back to top button