Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Αυτός είναι ο λόγος που δε πρέπει να ξεπαγώνουμε τις μπριζόλες πριν το ψήσιμο

Ως γνωστόν, τα τρόφιμα που συντηρούμε στην κατάψυξη, θα πρέπει πρώτα να τα ξεπαγώσουμε και στη συνέχεια να τα ψήσουμε. 

​Όπως και τις μπριζόλες τις οποίες φροντίζουμε να βγάζουμε από την κατάψυξη το προηγούμενο βράδυ και να τις βάζουμε στη συντήρηση για να αποψυχθούν μέχρι να τις μαγειρέψουμε.

Ωστόσο, σύμφωνα με αρθρογράφο του Cook Illustrated, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, αυτό που κάνουμε είναι λάθος.

Όχι καταστροφικό λάθος, όμως, παρόλο που οι ξεπαγωμένες μπριζόλες τρώγονται μια χαρά, αν δοκιμάσετε να τις μαγειρέψετε χωρίς να τις ξεπαγώσετε προηγουμένως, θα καταλάβετε τεράστια διαφορά στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.

Οι παγωμένες μπριζόλες, όπως εξηγεί, μπορεί να αργούν σε χρόνο μαγειρέματος, όμως, κρατάνε τα υγρά, γίνονται πιο μαλακές και είναι πιο γευστικές.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να τις μαγειρέψετε χωρίς να τις ξεπαγώσετε:

  1. Βγάζετε τις μπριζόλες από την κατάψυξη και τις βάζετε σε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, που έχει κάψει πρώτα.
  2. Προσθέτετε τα μπαχαρικά που θέλετε και μετά από 1,5 λεπτό τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά.
  3. Μετά από άλλο 1,5 λεπτό τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στον φούρνο όπου θα τις ψήσετε στους 200 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά (ανάλογα με το πόσο καλά ψημένη τις θέλετε).
Tags
Back to top button