Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Αυτό το ελληνικό χωριό είναι συνδεδεμένο με το θάνατο - Δείτε το λόγο

Ένα πανέμορφο χωριό στη Ρόδο, μοιάζει πιο πολύ με ιταλικό χωριό παρά με ελληνικό. Η Αγία Ελεούσα, είναι συνδεδεμένη με ιστορίες που έχουν το άρωμα του θανάτου και εξιστορούνται από γενιά σε γενιά.

Βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Προφήτη Ηλία και φημίζεται για το καταπράσινο περιβάλλον του. Είναι δίπλα στο σημερινό χωριό Ελεούσα.

Σήμερα είναι ερημωμένο και οι επισκέπτες του νιώθουν την αύρα του θανάτου, που έπληξε το μέρος.

Το χωριό χτίστηκε με υπερσύγχρονα για την εποχή σπίτια για να φιλοξενήσει τους πλούσιους Ιταλούς, αλλά μετά τη λήξη του πολέμου και τις συνθήκες που υπογράφτηκαν το χωριό ερήμωσε και μετατράπηκε σε Σανατόριο.

Το χωριό επιλέχθηκε λόγω του καθαρού αέρα και του περιβάλλοντος για όσους είχαν φυματίωση. Κυρίως φιλοξενούσε άτομα μεγάλης ηλικίας, και ελάχιστοι από αυτούς κατάφεραν να φύγουν ζωντανοί από το χωριό.

Τότε η κυβέρνηση προσπαθούσε να κρατήσει μακριά όσους νοσούσαν από φυματίωση για να μη μεταδοθεί η ασθένεια μαζικά.

Το 1970 το εγκατέλειψαν και οι τελευταίοι κάτοικοι και σήμερα είναι πλήρως ερειπωμένο.

Tags
Back to top button