Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο στην κουζίνα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποιο είναι το πιο βρώμικο σημείο στην κουζίνα; 

Η πρώτη σκέψη των περισσότερων ίσως είναι το ξύλο κοπής. Μάλιστα, το ξύλο κοπής έχει βρεθεί ότι έχει 200 φορές περισσότερα κολοβακτηρίδια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Γι’ αυτό τρίβετέ το με ζεστό νερό και σαπούνι ενδιάμεσα από τις χρήσεις ή μπορείτε, επίσης, να το βάλετε στο πλυντήριο πιάτων για να σκοτώσετε τυχόν εναπομείναντα μικρόβια.

Ο νεροχύτης της κουζίνας σας και ο φούρνος μικροκυμάτων είναι, επίσης, σταθερές σκέψεις όταν πρόκειται για το πιο βρώμικο πράγμα στην κουζίνα σας, αλλά ο νικητής μπορεί να σας εκπλήξει -το σφουγγάρι της κουζίνας σας είναι η πιο βρώμικη εστία βακτηρίων. Το σφουγγάρι της κουζίνας είναι υγρό και αυτό σημαίνει ότι πάντα απορροφά κολοβακτηρίδια, εξήγησε στο Today ο Δρ. Τσαρλς Γκέρμπα, μικροβιολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Είναι σαν βακτηριακός παράδεισος

Δυστυχώς, ο καθαρισμός του σφουγγαριού σας δεν θα το απαλλάξει από όλα τα δυνητικά επιβλαβή βακτήρια. Σύμφωνα με το Eat This, Not That, η απολύμανση του σφουγγαριού σας θα απομακρύνει μόνο το 60% των βακτηρίων. Ακόμη και μετά τον καθαρισμό, έχετε μια νέα γενιά βακτηρίων που αναπτύσσεται μετά από 20 λεπτά.

Για να αποφύγετε αυτήν την παγίδα μικροβίων, σκεφτείτε να αλλάζετε συχνότερα το σφουγγάρι πιάτων στην κουζίνα. Η κουζίνα σας μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνει καθαρή, αλλά η αλλαγή των σφουγγαριών σας με νέα είναι μια καλή αρχή για να διατηρήσετε το αγαπημένο σας δωμάτιο στο σπίτι απαλλαγμένο από ανεπιθύμητα βακτήρια και μικρόβια.

Tags
Back to top button