Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποιο είναι το πιο βρώμικο σημείο στην κουζίνα;
Η πρώτη σκέψη των περισσότερων ίσως είναι το ξύλο κοπής. Μάλιστα, το ξύλο κοπής έχει βρεθεί ότι έχει 200 φορές περισσότερα κολοβακτηρίδια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Γι’ αυτό τρίβετέ το με ζεστό νερό και σαπούνι ενδιάμεσα από τις χρήσεις ή μπορείτε, επίσης, να το βάλετε στο πλυντήριο πιάτων για να σκοτώσετε τυχόν εναπομείναντα μικρόβια.
Ο νεροχύτης της κουζίνας σας και ο φούρνος μικροκυμάτων είναι, επίσης, σταθερές σκέψεις όταν πρόκειται για το πιο βρώμικο πράγμα στην κουζίνα σας, αλλά ο νικητής μπορεί να σας εκπλήξει -το σφουγγάρι της κουζίνας σας είναι η πιο βρώμικη εστία βακτηρίων. Το σφουγγάρι της κουζίνας είναι υγρό και αυτό σημαίνει ότι πάντα απορροφά κολοβακτηρίδια, εξήγησε στο Today ο Δρ. Τσαρλς Γκέρμπα, μικροβιολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Είναι σαν βακτηριακός παράδεισος
Δυστυχώς, ο καθαρισμός του σφουγγαριού σας δεν θα το απαλλάξει από όλα τα δυνητικά επιβλαβή βακτήρια. Σύμφωνα με το Eat This, Not That, η απολύμανση του σφουγγαριού σας θα απομακρύνει μόνο το 60% των βακτηρίων. Ακόμη και μετά τον καθαρισμό, έχετε μια νέα γενιά βακτηρίων που αναπτύσσεται μετά από 20 λεπτά.
Για να αποφύγετε αυτήν την παγίδα μικροβίων, σκεφτείτε να αλλάζετε συχνότερα το σφουγγάρι πιάτων στην κουζίνα. Η κουζίνα σας μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνει καθαρή, αλλά η αλλαγή των σφουγγαριών σας με νέα είναι μια καλή αρχή για να διατηρήσετε το αγαπημένο σας δωμάτιο στο σπίτι απαλλαγμένο από ανεπιθύμητα βακτήρια και μικρόβια.