Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Αυτό είναι το νέο «υπερόπλο» της Ρωσίας! Πως θα το χρησιμοποιήσει

Το τελευταίο διάστημα η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται κατακόρυφα, γεγονός που προφανώς είναι καλό για όσους το πουλάνε στους υπόλοιπους.

Ειδικά η Ρωσία φαίνεται να απολαμβάνει την τρέχουσα τάση, τόσο πολύ ώστε  η Μόσχα λαμβάνει πλέον περισσότερους φόρους από ό, τι οι δαπάνες. Αυτό παράγει  «πλεόνασμα του προϋπολογισμού», το οποίο είναι ένα είδος όπλου πολέμου συναλλάγματος που μπορεί να αναπτυχθεί για τη βελτίωση της γεωπολιτικής θέσης μιας χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η Ρωσία αναμένει ότι τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα πενταπλασιαστούν σε σχέση με τα αναμενόμενα έσοδα που ορίζονται στον προϋπολογισμό για το 2018. Επίσης η Ρωσία αναμένει πως θα έχει πλεόνασμα του προϋπολογισμού για πρώτη φορά από το 2011.

Οι εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των εσόδων του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Ρωσίας.

Τα έσοδα της Ρωσίας από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται σήμερα να φθάσουν τα 44,4 δισ. Δολάρια (2,74 τρισεκατομμύρια ρωσικά ρούβλια) για το 2018, από 8,5 δισ. Δολάρια (527,6 δισ. Ρούβλια), σύμφωνα με μια τροποποίηση του προϋπολογισμού από το υπουργείο Οικονομικών.

Λόγω των απροσδόκητα υψηλών τιμών του πετρελαίου, η Ρωσία βρίσκεται επί του παρόντος σε καλό δρόμο για να κλείσει για πρώτη φορά με πλεόνασμα του προϋπολογισμού από το 2011, στο 0,45% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις για έλλειμμα 1,3% του ΑΕΠ.

Οι αναλυτές σχολίασαν την προτεινόμενη τροποποίηση του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία θα έχει περισσότερα έσοδα ενώ συνεχίζει να σχεδιάζει δαπάνες πλησίον του αρχικού πλαισίου για τον προϋπολογισμό.

«Αυτό θα αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο μαξιλάρι για να στηριχτεί αν υπάρχουν κάποιες δυσμενείς μακροοικονομικές ή γεωπολιτικές συγκρούσεις», δήλωσε στο Reuters ο Ιβάν Τακάρωφ, επικεφαλής οικονομολόγος της Citi στη Μόσχα.

Ένας τρόπος με τον οποίο η Ρωσία είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει αυτό το εξαιρετικό «νέο όπλο» είναι να αγοράσει χρυσό. Η ρωσική κεντρική τράπεζα είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές του μετάλλου, αυξάνοντας τα αποθέματά της κατά σχεδόν 500 τόνους σε λιγότερο από τρία χρόνια – ενώ, μάλσιτα είχε δημοσιονομικά ελλείμματα.

Τώρα, με ένα πλεόνασμα που λογικα θα αναπτυχθεί, είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι η επιθετική αγορά χρυσού θα συνεχίστει τουλάχιστον και πολύ πιθανόν να επιταχυνθεί. Το αποτέλεσμα: Ένα νόμισμα που υποστηρίζεται όλο και περισσότερο από χρυσό, κάτι που αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την οικονομική ηγεμονία των ΗΠΑ από ό, τι το μεγαλύτερο μέρος του πολεμικού υλικού στο στρατιωτικό οπλοστάσιο του Κρεμλίνου!!!

Tags
Back to top button