Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Αυτό είναι το έντομο που «τρώει» τα δέντρα της Αθήνας - Χιλιάδες τα κρούσματα

Εκατοντάδες μουριές της Αθήνας έχουν ήδη καταστραφεί ολοσχερώς από το ξυλοφάγο έντομο (Xylotrechus chinensis).

Σύμφωνα με τους γεωτεχνικούς του δήμου Αθηναίων ήδη 300-350 έχουν ξεραθεί ή έχουν τέτοιο μέγεθος προσβολής που θα πρέπει να κοπούν. Επίσης, περίπου αλλά 1.000 έχουν εκδηλώσει συμπτώματα προσβολής.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Δήμος Αθηναίων απευθύνθηκε στους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και συγκεκριμένα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων, που υπέδειξαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και που ξεκινούν άμεσα να υλοποιούνται.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Σάκης Κολλάτος, κάνει λόγο, για «μια περιβαλλοντική καταστροφή», τονίζοντας ότι «ο Δήμος της Αθήνας μπαίνει μπροστά για να προστατεύσει τον πλούτο της πόλης. Αναλαμβάνουμε, είπε, όλες τις πρωτοβουλίες για να αντικαταστήσουμε τα δέντρα που έχουν πληγεί, να σταματήσουμε την επέκταση της ασθένειας, να δώσουμε την τεχνογνωσία μαζί με τους επιστημονικούς φορείς όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη την χώρα».
 

Tags
Back to top button