Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αυτή είναι η χώρα που απαγόρευσε τη λέξη «κορωνοϊός»

Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα (RSF), ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν, Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ, ο οποίος και κυβερνά τη χώρα από το 2006, αποφάσισε να προχωρήσει στην απαγόρευση της λέξης «κορωνοϊός» .

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης απαγορεύεται να κάνουν αναφορές στην νέα ασθένεια, ενώ διέταξε να αφαιρεθεί η λέξη ακόμα και από ενημερωτικά φυλλάδια υγιεινής που διανέμονταν σε νοσοκομεία, σχολεία και εργασιακούς χώρους.

Η ριζοσπαστική κίνηση για την καταστολή όλων των πληροφοριών σχετικά με την πανδημία δεν έμεινε στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με απεσταλμένους δημοσιογράφους στο Ασγκαμπάτ, πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, οι αρχές έχουν το δικαίωμα να συλλαμβάνουν ανθρώπους που φορούν προστατευτικές μάσκες ή συζητούν δημόσια για την πανδημία.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν την κίνηση "Η άρνηση της πληροφόρησης όχι μόνο θέτει τους πολίτες του Τουρκμενιστάν σε περισσότερο κίνδυνο, αλλά ενισχύει και τον αυταρχισμό του προέδρου Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει, αναγκάζοντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του όσον αφορά στις συνεχείς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Σύμφωνα με το NPR, η γειτονική χώρα του Τουρκμενιστάν, το Ιράν, είναι μια από τις χώρες που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωνοϊού. Ενώ αντίστοιχα κι άλλες γειτονικές χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Παγκόσμιας Ελευθερίας το Τουρκμενιστάν έχει την τελευταία θέση. Πρόκειται για ένα κράτος, στο οποίο η έκφραση ιδεών μπορεί να οδηγήσει σε συλλήψεις. Σύμφωνα με τον Cooley, διευθυντή του Ινστιτούτου Harriman, του Πανεπιστημίου της Columbia, η απαγόρευση του όρου "κορωνοϊός" μπορεί να φαίνεται παράδοξη και "τραβηγμένη", όμως σε μια χώρα που το κράτος ελέγχει όλα τα ΜΜΕ, μια τέτοια απόφαση δεν προκαλεί έκπληξη στους κατοίκους.

Tags
Back to top button