Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αυτή είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά ακραίας αιμομιξίας

Μια έρευνα που δημοσιεύεται στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση «Nature», ρίχνει φως σε ένα καλά κρυμμένο μυστικό των Βρετανών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, πως ένας ανά 3.650 Βρετανούς είναι καρπός «ακραίας αιμομιξίας», έχει γεννηθεί από γονείς δηλαδή που συνδέονται με πρώτο ή δεύτερο βαθμό συγγενείας.

Η έρευνα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί καθώς οι εμπλεκόμενοι δεν έδιναν ειλικρινείς απαντήσεις και για αυτό στράφηκαν στην αξιόπιστη λύση της UK Biobank, μια τεράστια βάση δεδομένων που περιέχει γενετικές πληροφορίες για 500.000 Βρετανούς.

Πρώτου βαθμού συγγενείας είναι γονείς, αδέρφια και παιδιά, δευτέρου όσοι μοιράζονται πάνω από το 25% του ίδιου γενετικού κώδικα δηλαδή, θείοι, θείες, ανίψια, ανιψιές και παππούδες και γιαγιάδες. 

Να σημειωθεί ότι παλιότερες μελέτες έχουν συνδέσει την αιμομιξία με υψηλότερους δείκτες παιδικής θνησιμότητας και μειωμένη σωματική και εγκεφαλική λειτουργία, μεταξύ αυτών την υγεία των πνευμόνων και τις γνωστικές ικανότητες.

Tags
Back to top button