Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτή είναι η ιαπωνική διατροφή που σχετίζεται με τη μακροζωία (φωτο)

Δείτε πως η ασιατική κουζίνα συμβάλλει στη μακροζωία.

Οι κάτοικοι της Okinawa, στην Ιαπωνία έχουν το παγκόσμια ρεκόρ στη μακροζωία, γεγονός που οι ερευνητές αποδίδουν στην παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε λαχανικά και τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά. 

Περίπου το 10% του πληθυσμού της Okinawa είναι ηλικίας άνω των 90 ετών και γι αυτό το λόγο έχουν γίνει πολλές μελέτες στο νησί αυτό της Ιαπωνίας.

Η Okinawa ανήκει στις 5 περιοχές (Μπλε Ζώνες) του κόσμου όπου οι κάτοικοι ζουν πολλά χρόνια λόγω της διατροφής και του τρόπου ζωής.Οι άλλες 4 περιοχές είναι η Ικαρία εδώ στην Ελλάδα, η Σαρδηνία στην Ιταλία, η Λόμα Λίντα στη Καλιφόρνια και η Νικόγια στη Κόστα Ρίκα.

Η διατροφή της Okinawa είναι χαμηλή σε λιπαρά, πλούσια σε λαχανικά και φτωχή σε κρέας, επεξεργασμένα δημητριακά, ζάχαρη αλάτι και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αυτή η διατροφή έχει να κάνει επίσης και με την ποσότητα τροφής που καταναλώνεται. Οι κάτοικοι έχουν τη συνήθεια να καταναλώνουν το 80% της τροφής, που βρίσκεται στο πιάτο τους. Ενα τελετουργικό που αναφέρεται από τους κατοίκους της Okinawa ως «Hachi bu». 

Το να τρως μέχρι να νιώσεις 80% πλήρης, καθώς και να τρως ελαφριά το βράδυ είναι μέρος της φιλοσοφίας της Okinawa διατροφής. 

Οι κάτοικοι της Okinawa καταναλώνουν τρόφιμα όπως λιπαρά ψάρια, φύκια, πικρά πεπόνια, τόφου, σκόρδο, καστανό ρύζι, γλυκοπατάτα, μίσο σούπα, πράσινο τσάι και μανιτάρια σιτάκε.

Αποφεύγουν το κρέας και ειδικά το χοιρινό και εστιάζουν κυρίως στα λαχανικά και λιγότερο στα ψάρια. 

Τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη διατροφή είναι το goya που μεταφράζεται σε «γλυκό πεπόνι», τα μανιτάρια σιτάκε, φύκια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και η γλυκοπατάτα.

 

Τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες είναι η βάση αυτής της διατροφής που κάνει τους ανθρώπους να ζουν μέχρι τα 100. 

 

Tags
Back to top button