Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή είναι ευκαιρία ζωής: Το γραφικό χωριό που σε πληρώνει για να μετακομίσεις εκεί! (ΦΩΤΟ)

Η εγκατάλειψη αυτού του μκρού αλλά πανέμορφου χωριού, κινητοποίησε τις αρχές, ώστε να αποφασίσουν να δώσουν οικονομικά κίνητρα σε οικογένειες για να μετακομίσουν εκεί.

Πρόκειται για το ελβετικό χωριό Albinen, κοντά στο Leukerbad στην επαρχία του Valais, όπου οι τοπικές αρχές θα ψηφίσει για μια πρωτοβουλία προκειμένου να προσφερθούν χρήματα σε μη κατοίκους που είναι πρόθυμοι να ζήσουν στο χωριό για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Σύμφωνα με το The Local, οι νέοι κάτοικοι θα επιχορηγούνται με 25.000 φράγκα ανά ενήλικο και 10.000 φράγκα ανά παιδί.

Ωστόσο, υπάρχουν προϋποθέσεις που συνδέονται με την επιχορήγηση. Οι υποψήφιοι κάτοικοι πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών και πρέπει να παραμείνουν για τουλάχιστον δέκα χρόνια, ενώ το σπίτι που αγοράζουν ή κατασκευάζουν πρέπει  να αξίζει τουλάχιστον 172.000 ευρώ και πρέπει να είναι η κύρια κατοικία.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του μικρού χωριού έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους τα τελευταία χρόνια, αναζητώντας νέες προκλήσεις σε άλλους τόπους. Έτσι, στο χωριό έχουν μείνει μόνο 240 κάτοικοι καθώς οι μαζικές αναχωρήσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική επιτυχία της πόλης.

Πολλοί από τους ανθρώπους που έχουν απομακρυνθεί είναι νέοι και οικογένειες. Σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS, το τοπικό σχολείο έβαλε λουκέτο μετά την απομάκρυνση τριών οικογενειών. Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, δεν είναι ότι το χωριό είναι ακατοίκητο – το αντίθετο. Η μικρή πόλη, αν και δεν είναι μητρόπολη, είναι αρκετά όμορφη, καθαρή, και υπάρχει ακόμα και ένα ωραίο σπα στη περιοχή. Φυσικά, δεν υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας (και η επιδότηση από την πόλη δεν είναι αρκετή για ετήσιο μισθό), αλλά υπάρχουν μεγαλύτερες πόλεις κοντά από όπου μπορείτε να εργαστείτε. Ή, ακόμα καλύτερα, ίσως μπορείτε να εργάζεστε από το σπίτι και να έχετε για έδρα το πανέμορφο νέο ελβετικό σπίτι σας.

 

Tags
Back to top button