Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυθεντική συνταγή αγιορείτικου χαλβά με ινδοκάρυδο

Σαρακοστή χωρίς χαλβά γίνεται; Δεν γίνεται. Η συνταγή αυτή εκτός από αυθεντική αγιορείτικη είναι και εξαιρετικά γευστική.


Ο χαλβάς, είναι το έδεσμα που …γνωρίζει μεγάλες δόξες στα σαρακοστιανά τραπέζια και όχι άδικα, καθώς εκτός από την πλούσια γεύση του, η υψηλή θρεπτική του αξία είναι εκείνη που τον καθιστά τον «βασιλιά» της εποχής!

Ο αγιορείτικος χαλβάς με ινδοκάρυδο είναι μια από εκείνες τις συνταγές που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα με την απλότητα της παρασκευής και συγχρόνως με την πλούσια γεύση τους!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε αγιορείτικο χαλβά με ινδοκάρυδο είναι:
4 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1/2 βιτάμ
250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
150 γρ. ινδοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το βιτάμ. Προσθέτουμε κατόπιν το σιμιγδάλι σιγά – σιγά προσέχοντας να μην σβολιάσει καθώς ανακατεύουμε. Μόλις πήξει λίγο, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό ινδοκάρυδο. Το ανακατεύουμε καλά και το αραδιάζουμε αμέσως σε ένα ταψί. Το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε.


Tags
Back to top button