Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτές είναι οι τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό μας από τον καρκίνο

Οι γιατροί επιμένουν ότι ο καρκίνος θα είναι μια ασθένεια που θα νικιέται εύκολα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Τα ποσοστά θανάτων από την ανιάτη ασθένεια έχουν μειωθεί παγκοσμίως, αλλά μέχρι να απαλλαγούμε από τον καρκίνο ας δούμε μια έρευνα από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Έρευνας κατά του Καρκίνου, για το ποια τρόφιμα θωρακίζουν τον οργανισμό μας από τον καρκίνο.

Τα τρόφιμα που πρέπει να τρώμε σε εβδομαδιαία βάση είνα τα εξής:

Καυτερές πιπεριές
Η ουσία καψαϊκίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές, εξουδετερώνει την καρκινική ουσία νιτροσαμίνη κι έτσι αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Βατόμουρα
Περιέχουν ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, το ελαγικό οξύ, το οποίο εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας του Πανεπιστημίου του Οχάιο, η διατροφή με βατόμουρα συμβάλλει στην μείωση των όγκων του οισοφάγου κατά 60% και του εντέρου κατά 80%.

Καρότα
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών της Δανίας διαπίστωσαν ότι καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται πιο αργά όταν εκτίθενται σε φαλκαρινόλη, μία ουσία που βρίσκεται σε αφθονία στα καρότα. 

Ντομάτες
Είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, που είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι η αύξηση στην πρόσληψη λυκοπενίου μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του παγκρέατος και του παχέος εντέρου. Παράλληλα, άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δείχνει ότι οι άντρες που περιλαμβάνουν τις ντομάτες στα γεύματά τους τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, περιορίζουν κατά 1/3 τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.

Κρεμμύδι και σκόρδο
Η κατανάλωσή τους αυξάνει τη δραστηριότητα των απρόσβλητων κυττάρων που καταπολεμούν τον καρκίνο, εμποδίζοντας τις καρκινογενείς ουσίες από το να εισέλθουν στα υγιή κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν την ανάπτυξη όγκων. Μάλιστα, νέες μελέτες έχουν καταδείξει τη δράση τους έναντι του καρκίνου του στομάχου, του οισοφάγου και του εντέρου.

Προϊόντα σόγιας
Αυτή η κατηγορία τροφών είναι πλούσια σε φυτοοιστρογόνα που περιορίζουν τον κίνδυνο τόσο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, αλλά και του προστάτη, μπλοκάροντας διάφορες καρκινογόνες μεταλλάξεις.

Σταφύλια
Περιέχουν βιοφλαβονοειδή, ισχυρά αντιοξειδωτικά που δρουν κατά του καρκίνου, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε ρεσβερατρόλη, μια φυσική φαινόλη που εμποδίζει τη δράση των ενζύμων που ξεκινούν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Πράσινο και μαύρο τσάι
Όπως έχει δημοσιευτεί σε έρευνες ιατρικές του παρελθόντος, οι πολυφαινόλες που περιέχουν, είναι γνωστές για τη δράση τους κατά τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων.

Tags
Back to top button