Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτές είναι οι τροφές που δεν είχατε φανταστεί ότι μπορείτε να καταψύξετε

Είναι γεγονός ότι όλα τα φαγητά δεν είναι για την κατάψυξη. Κάποια από αυτά, μάλιστα, δεν έχουν την ίδια γεύση, η οποία πολλές φορές μπορεί και να αλλοιωθεί.

Υπάρχουν τροφές, ωστόσο, που μπορείτε να καταψύξετε και αξιοποιώντας στο έπακρο τον χώρο της κατάψυξής σας, να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά και να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας τρόφιμα ακόμη κι αν δεν είναι η εποχή τους.

Τυρί κρέμα

Το τυρί κρέμα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και μία από τις τροφές που διατηρούνται τέλεια ακόμα και στην κατάψυξη. Για να έχετε πάντα απόθεμα, λοιπόν, και να μην τρέχετε στο σούπερ μάρκετ όταν έχετε έμπνευση για ένα τσιζκέικ, προμηθευτείτε ποσότητες όταν το βρείτε σε προσφορά και αποθηκεύστε το στην κατάψυξή σας.

Για να το αποθηκεύσετε σωστά τοποθετήστε το σε μία σακούλα τροφίμων, πιέστε για να φύγει όλος ο αέρας και αναγράψτε πάνω την ημερομηνία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε έξι μήνες. Για να το ξεπαγώσετε τοποθετήστε το στο ψυγείο για μία ολόκληρη νύχτα.

Μπέικον

Το μαγειρεμένο, κατεψυγμένο μπέικον εξασφαλίζει πολύτιμο χρόνο κάθε φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή. Μόλις ξεπαγώσει μπορείτε να το βάλετε σαν γαρνιτούρα σε σαλάτες, να το προσθέσετε σε πίτες ή να το τοποθετήσετε σε ένα απολαυστικό, σπιτικό μπέργκερ.

Ψήστε τις ωμές φέτες μπέικον σε ένα ταψί για 20-40 λεπτά, μεταφέρετε σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το λίπος και μόλις κρυώσει κάντε έναν «πύργο» με φέτες μπέικον και αντικολλητικό χαρτί ενδιάμεσα, για να μπορείτε να ξεπαγώσετε πιο εύκολα τις φέτες που θέλετε, βάλτε σε σακούλα τροφίμων και καταψύξτε. Μπορείτε να το ξεπαγώσετε όλη νύχτα στο ψυγείο ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Σκόρδο

Μιλώντας για εξοικονόμηση χρόνου λιώστε μαζικά πολλές σκελίδες σκόρδου, έτσι ώστε να έχετε έτοιμες μερίδες στην κατάψυξη οι οποίες χρησιμοποιούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τρίψτε σε ένα μπολ τις σκελίδες από ένα ματσάκι σκόρδου, ρίξτε λίγο λάδι και ανακατέψτε. Με την βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού δημιουργήστε μερίδες από το λιωμένο σκόρδο πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και καταψύξτε μέχρι να παγώσουν καλά.

Μεταφέρετε τις μερίδες σκόρδου σε μια σακούλα τροφίμων, γράψτε την ημερομηνία που τις καταψύξατε και τοποθετήστε στην κατάψυξη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κατεψυγμένο σκόρδο ως έχει ή να το αφήσετε λίγες ώρες πριν την χρήση του να ξεπαγώσει μόνο του.

Tags
Back to top button