Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Αυστριακή εφημερίδα: ««Πρώτη η Ελλάδα στους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών με αεροπλάνο»

Ενθαρρυντικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό ανέδειξε δημοσίευμα στην αυστριακή εφημερίδα «Kurier», καθώς σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η Ελλάδα αποτελεί τον αγαπημένο ταξιδιωτικό προορισμό των Αυστριακών.

Στο δημοσίευμα παρατίθενται στοιχεία για τις πέντε πλέον δημοφιλείς χώρες διακοπών των Αυστριακών, που είναι, πέραν της Ελλάδας, η Ιταλία, η Κροατία, η Τουρκία και η Ισπανία, με την Ελλάδα να εμφανίζεται σε σχέση με τον κορωνοϊό -με επιβεβαιωμένες περιπτώσεις το μεσημέρι της 11ης Μαΐου- να έχει, αναλογικά με τον πληθυσμό της, τον πολύ χαμηλότερο αριθμό θανάτων (151) αλλά και τα λιγότερα νέα κρούσματα, 10 (με εξαίρεση την Κροατία με 9 νέα κρούσματα).

Η προσπάθεια της Ελλάδας για την επανεκκίνηση του τουρισμού
Στην αναφορά της στην Ελλάδα, η εφημερίδα σημειώνει ότι για την περίπτωση που οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν συμφωνήσουν σε ενιαίους κανόνες ως προς τον τουρισμό, η Αθήνα έχει προχωρήσει σε επαφές με το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αυστρία, την Αυστραλία τη Βουλγαρία και άλλες χώρες, με στόχο την διαπραγμάτευση κανόνων σε διμερές επίπεδο, ώστε να μπορεί να υπάρξει πάλι μία επανεκκίνηση στον τουρισμό.

Ψηλά στις προτιμήσεις των Αυστριακών η Ιταλία
Στο δημοσίευμα, γίνεται ευρύτερη αναφορά στην Ιταλία, που λόγω εύκολης πρόσβασης οδικώς βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις των Αυστριακών και στην οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, οι θάνατοι είχαν φτάσει χθες τους 30.395 και τα νέα κρούσματα ανέρχονταν σε 802.

Σημειώνοντας, ότι η ιταλική Στατιστική Υπηρεσία είχε καταγράψει το 2018 συνολικά 9,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις Αυστριακών στη χώρα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι είναι "ακόμη τελείως ανοικτό" πώς θα είναι εφέτος ο τουρισμός στην Ιταλία, και παραπέμπει στο πακέτο της κυβέρνησης της Ρώμης, ύψους 55 δισεκατομμυρίων ευρώ για στήριξη του τουρισμού.

Κάλεσμα της κυβέρνησης για εσωτερικές διακοπές
Η Kurier παρατηρεί, μεταξύ άλλων, ότι στην ίδια την Αυστρία, η πολιτική ηγεσία καλεί τους πολίτες να περάσουν εφέτος τις διακοπές τους στη χώρα τους, την στιγμή που, όπως σημειώνει, παραδοσιακά οι Αυστριακοί έχουν ετησίως 37 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις εκτός των συνόρων, η οποία έχει πληθυσμό 8,9 εκατομμύρια κατοίκους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέσα στο 2019 οι αφίξεις Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα είχαν καταγράψει αριθμό ρεκόρ, που μόνον από τις αεροπορικές πτήσεις ξεπέρασε τις 515.000, ενώ ιδιαίτερα ευοίωνες,, σύμφωνα με τα μηνύματα από την αυστριακή τουριστική αγορά, εμφανίζονταν οι προοπτικές και για το 2020.

Η Ελλάδα έχει γίνει από τις αγαπημένες χώρες των Αυστριακών
Η Ελλάδα βρίσκεται από το 2014 σε συνεχή ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση από την Αυστρία, σημειώνοντας ρεκόρ-αυξήσεων, με κορύφωση το 2019, κατά το οποίο παρέμεινε, με διαφορά, στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για τις κύριες θερινές διακοπές τους, έχοντας πετύχει θεαματική αύξηση της τάξης του 22,3% σε σχέση με το 2018.

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων των φετινών προγραμμάτων, στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Βιέννης, τον Ιανουάριο, όλες οι προβλέψεις των Αυστριακών τουριστικών πρακτόρων, ως προς τις προκρατήσεις του 2020 για την Ελλάδα, ήταν πολύ ευνοϊκές και ελπιδοφόρες.

Η Ελλάδα «νικάει» Ιταλία, Ισπανία, Κροατία
Οι προβλέψεις έφεραν την Ελλάδα να κατέχει και πάλι την πρώτη θέση για τις καλοκαιρινές διακοπές και να προηγείται των ανταγωνιστριών της χωρών, της Ισπανίας (απέναντι στην οποία οι προκρατήσεις για την Ελλάδα ήταν περισσότερες κατά 30%), της Κροατίας και της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις, ή και επανειλημμένα την πρώτη θέση, στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους, με κατά μέσο όρο πάνω από 450.000 Αυστριακοί να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα.
 

Tags
Back to top button