Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αυστραλία: Κροκόδειλος δάγκωσε 14χρονο ενώ ψάρευε - «Αναζητείται» το ερπετό

Αγώνα ζωής έδωσε ένα 14χρονο αγόρι, όταν του επιτέθηκε ένας κροκόδειλος την ώρα που ψάρευε στα νερά του Cape Tribulation, βόρεια του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, το περασμένο Σάββατο.

Ο νεαρός βρισκόταν στο νερό καλυμμένος μέχρι τη μέση του όταν το ερπετό τον δάγκωσε στο ένα του πόδι. Αφού τραυματίστηκε στην κοιλιά, οι κάτοικοι επενέβησαν και κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν πριν την επείγουσα μεταφορά του.

Η γρήγορη παρέμβαση της τοπικής κοινωνίας απέτρεψαν την τραγωδία όχι μεγαλύτερη. Νοσηλευτές και κάτοικοι της περιοχής παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και διευκόλυναν τη μεταφορά του νεαρού στο νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε για τα σοβαρά τραύματά του.

Ο έφηβος συνοδευόταν από άλλους δύο νεαρούς και ψάρευε σε νερό μέχρι τη μέση όταν το ζώο του επιτέθηκε ξαφνικά.

Μετά το συμβάν, ο ανήλικος κατάφερε να φτάσει σε ένα κοντινό κατάλυμα όπου έλαβε άμεση βοήθεια. Ο Χάρι Χάρτλεϊ, διευθυντής του ιδρύματος, είπε στο ABC ότι οι άνθρωποι βγήκαν από το τροπικό δάσος για να βοηθήσουν: «Η κοινότητα του Ακρωτηρίου συγκεντρώθηκε». Όπως διευκρινίζεται, τραυματίστηκε στο ένα του πόδι αλλά και στην περιοχή της κοιλιάς, αν και είναι εκτός κινδύνου.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο.

Η επίθεση έγινε με φόντο τις θεάσεις κροκοδείλων στην περιοχή Cape Tribulation σε άνοδο. Συμπίπτει επίσης με την έναρξη της αναπαραγωγικής περιόδου αυτών των ερπετών. Το τμήμα περιβάλλοντος της Αυστραλίας ανέφερε ότι τέσσερις πρόσφατες θεάσεις είχαν καταγραφεί στην περιοχή τον περασμένο μήνα.

Ο επίσημος ιστότοπος προειδοποιεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα αρσενικά «γίνονται ιδιαίτερα θρασύδειλα όταν ψάχνουν για σύντροφο», γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο επικίνδυνων συναντήσεων. Μετά το περιστατικό, οι πράκτορες του DETSI πραγματοποίησαν εντατική έρευνα στην περιοχή χρησιμοποιώντας drones και βάρκες με προβολείς, αν και δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το υπεύθυνο ζώο.

Η Υπηρεσία Πάρκων και Άγριας Ζωής του Κουίνσλαντ διατηρεί την έρευνα ανοιχτή και ενισχύει την προειδοποιητική σήμανση σε όλες τις προσβάσεις στην παραλία, προσθέτοντας προσωρινές πινακίδες σε μόνιμες για να ειδοποιούν τους επισκέπτες. Επιπλέον, η υπηρεσία ζητά από τον πληθυσμό να αναφέρει τυχόν θεάσεις κροκοδείλων για να ενισχύσει την ασφάλεια στην περιοχή.

Tags
Back to top button