Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Αύριο το διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι αναμένεται να ανακοινώσει για τουρισμό και οικονομία

Με νέο του μήνυμα ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα μέτρα για την επανεκκίνηση του τουρισμού και την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και ρυθμίσεις για την στήριξη της εργασίας και στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις τα οποία θα εξειδικεύσουν στη συνέχεια οι συναρμόδιοι υπουργοί. Πρόκειται για ένα πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας και της εργασίας ύψους αρκετών δισ. ευρώ. 

Στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για μέτρα διπλής κατεύθυνσης, αφενός με επανεκκίνηση της οικονομίας, αφετέρου με διατήρηση των ανοιχτών επιχειρήσεων και των εργαζόμενων στις θέσεις εργασίας τους. Οι διεργασίες είναι πυρετώδεις, ενόψει και της απόφασης, όπως όλα δείχνουν, του ανοίγματος των συνόρων και νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί, πιθανόν και στα μέσα Ιουνίου. 

Τουρισμός 

Τα σύνορα της χώρας είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν την 1η Ιουλίου, χωρίς πάντως να αποκλείεται η επίσπευση της απόφασης για τις 15 Ιουνίου. Τα μέτρα αφορούν χώρες της ΕΕ που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν, αλλά και χώρες με χαμηλά επιδημιολογικά φορτία όπως το Ισραήλ. Για τα εποχικά καταλύματα η κυβέρνηση σχεδιάζει το άνοιγμά τους στις 8 Ιουνίου.
 
Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας έχει σχεδιάσει την ενίσχυση των μονάδων υγείας στα νησιά, και των τρόπο αντιμετώπισης των υπόπτων κρουσμάτων σε αυτά. 

Αποφασίστηκε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από 24% ενώ στο 13% θα μειωθεί ο ΦΠΑ και σε θαλάσσιες μεταφορές/αεροπορικά εισιτήρια  

Τα μέτρα της κυβέρνησης για οικονομία – εργασία 

  • Μείωση προκαταβολών φόρου που θα ανακουφίσει πολύ τους ελεύθερους επαγγελματίες
  • Νέο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής
  • Μείωση ενοικίων με παράταση και τον Ιούνιο σε πρώτη φάση  
  • Επιδότηση των αναστολών εργασίας και τον Ιούνιο
  • Eπιδότηση μειωμένου χρόνου/εκ περιτροπής εργασίας από τα δημόσια ταμεία αλλά και το κοινοτικό πρόγραμμα SURE
  • Πριμοδότηση επιχειρήσεων για διατήρηση θέσεων εργασίας, με επιδότηση μισθολογικού κόστους αλλά με ρήτρα απολύσεων 
  • Επιταγές εργασίας, ώστε άνεργος να μπει σε θέση εργασίας όχι να παίρνει επίδομα ανεργίας
  • Κάλυψη εισφορών και μισθολογικού κόστους για τους εργαζόμενους στους πληγέντες κλάδους 
     
Tags
Back to top button