Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Athens Flying Week: Τα δύο γαλλικά Rafale θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη

Με μια πτήση πάνω από την Αθήνα σήμερα το πρωί θα αποχαιρετήσουν την Ελλάδα τα δύο πολεμικά αεροσκάφη Rafale και το ακροβατικό σμήνος της Γαλλικής Αεροπορίας “Patrouille de France”, που πήραν μέρος στο “Athens Flying Week”.

Γύρω στις 10.40 θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη, σχηματίζοντας τα χρώματα της Ελλάδας.

Athens Flying Week: 10.000 άτομα απόλαυσαν τις επιδείξεις

«Στην Τανάγρα, εδώ και δύο ημέρες, χτυπά δυνατά η καρδιά όλων όσων αγαπούν την Πολεμική Αεροπορία και τις αεροπορικές επιδείξεις». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Τανάγρας, κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα του Athens Flying Week 2021.

«Είχαμε», υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «την ευκαιρία να δούμε περίτεχνες επιδείξεις από αεροσκάφη συμμάχων χωρών που συμμετέχουν στο Airshow και φυσικά το δικό μας ελληνικό F-16 της ομάδας Ζευς».

«Είδαμε», συνέχισε, «μια επίδειξη των δυνατοτήτων του μαχητικού αεροσκάφους Rafale, που απέκτησε η χώρα μας» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «σε λίγο διάστημα οι Έλληνες πιλότοι -που ήδη εκπαιδεύονται στη Γαλλία- θα έρθουν με τα αεροσκάφη τους στη βάση της Τανάγρας και θα εγκατασταθούν».

«Ήταν», είπε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, «δύο ημέρες εντατικής αεροπορικής δραστηριότητας και το μεγάλο πλήθος του κόσμου που ήρθε να παρακολουθήσει τις επιδείξεις δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτα ικανοποιημένο».

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και επισήμανε ότι ήταν «μια φανταστική εκδήλωση που καταδεικνύει το πολύ ισχυρό πρόσημο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ανέφερε ότι είναι «πολύ υπερήφανος» διότι μαζί με πλήθος κόσμου είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά «τις εξαιρετικές δυνατότητες των εναέριων μέσων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

«Είδα», συνέχισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, «να λαμβάνουν μέρος στις επιδείξεις πτητικά μέσα φίλων και συμμάχων κρατών» ενώ χαρακτήρισε το θέαμα «μοναδικό και πολύ ενδιαφέρον, όχι μόνο από στρατιωτικής πλευράς».

Για ένα γεμάτο από πλευράς δραστηριοτήτων και ασφαλές διήμερο έκανε λόγο ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Athens Flying Week 2021, Παναγιώτης Ποδηματάς. «Χάρηκε πολύ ο κόσμος. Λάβαμε όλοι την ενέργεια των πιλότων. Καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε ένα από τα ελάχιστα Airshow στην Ευρώπη αυτή την περίοδο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Π. Ποδηματάς.

«Είναι», συμπλήρωσε, «πολύ σημαντικό για τη χώρα μας καθώς δείχνει ότι σαν Ελλάδα μπορούμε να τα καταφέρουμε να έχουμε τέτοιου επιπέδου events και να προσελκύσουμε θεματικό τουρισμό».

Η σημερινή δεύτερη ημέρα του Athens Flying Week 2021, συγκέντρωσε, όπως και η πρώτη, πλήθος κόσμου στην αεροπορική βάση της Τανάγρας με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να κάνουν λόγο για προσέλευση που πλησίασε τις 10.000 άτομα.

Στο επίκεντρο, όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε το νέο απόκτημα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος Rafale. Μετά από μια σειρά εντυπωσιακών εναέριων επιδείξεων, ο Γάλλος πιλότος του αεροσκάφους έβγαλε μια ελληνική σημαία μέσα από το πιλοτήριο κατά την τροχοδρόμηση στον αεροδιάδρομο προσγείωσης.

Ακόμη, οι θεατές απόλαυσαν τις «χορογραφίες» της «γαλλικής περιπόλου», των περίφημων Patrouille de France, καθώς και των «γερακιών» της Σαουδικής Αραβίας Saudi Hawks. Ειδικά, οι Γάλλοι πιλότοι καθήλωσαν τους θεατές με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς και τους θεαματικούς τους εναέριους σχηματισμούς.

Οι φαν της αεροπορίας που βρέθηκαν στην Τανάγρα είχαν, επίσης, την ευκαιρία να θαυμάσουν το ελληνικό Spitfire, που ανακατασκευάστηκε με δωρεά του ιδρύματος «Ίκαρος», αλλά και να χειροκροτήσουν το ελληνικό F-16 της ομάδας Ζευς, που πέταξε υπό τους ήχους του εθνικού μας ύμνου.

Παράλληλα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν άσκηση «COMBAT EVAC» αλλά και πλήθος διελεύσεων των πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και των πυροσβεστικών Canadair CL-415 και PZL.

Όπως και την πρώτη ημέρα, στο χώρο του Airshow λειτούργησε στατική έκθεση με εκθέματα όπως το γαλλικό Rafale, τα Tornado και τα F-15 της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, τα ιταλικά M-346, το C-130 από το Βέλγιο, τα αυστριακά PC-7, το Eurofighter Typhoon και το Tornado από τη Γερμανία.

 

Tags
Back to top button