Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Αρνητικό το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας- Ρωσίας: Στα 960,9 εκατ. ευρώ το έλλειμμα

Έλλειμμα ύψους 173,5 εκατ. ευρώ εις βάρος της χώρας μας καταγράφηκε τον Αύγουστο εφέτος στο εμπορικό ισοζύγιο με τη Ρωσία, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 180,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 19,4% σε σχέση με τον Αύγουστο 2023 που ήταν 223,5 εκατ. ευρώ. Ενώ, η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία ανήλθε σε 6,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 10,4% σε σχέση με τον Αύγουστο 2023 που ήταν 7,5 εκατ. ευρώ.

Αρνητικό το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας- Ρωσίας στο 8μηνο

Το 8μηνο, η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 1.019,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 47% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2023 που ήταν 1.922,7 εκατ. ευρώ.

Πούτιν: Τριπλασιάστηκε το εμπόριο Ρωσίας – ΗΑΕ τα τελευταία τρία χρόνια

Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία ανήλθε σε 58,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 12% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2023 που ήταν 66,7 εκατ. ευρώ.

Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας- Ρωσίας ήταν αρνητικό και ανήλθε σε 960,9 εκατ. ευρώ (έλλειμμα).

Θετικό το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας- Ουκρανίας

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, τον Αύγουστο η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από την Ουκρανία ανήλθε σε 29,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 23,7% σε σχέση με τον Αύγουστο 2023 που ήταν 24,2 εκατ. ευρώ.

Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς την Ουκρανία ανήλθε σε 116,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 48,8% σε σχέση με τον Αύγουστο 2023 που ήταν 78,1 εκατ. ευρώ.

Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας- Ουκρανίας ήταν θετικό και ανήλθε σε 86,2 εκατ. ευρώ (πλεόνασμα).

Το 8μηνο, η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από την Ουκρανία ανήλθε σε 250,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 39% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2023 που ήταν 180,5 εκατ. ευρώ.

Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς την Ουκρανία ανήλθε σε 902,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 98,1% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2023 που ήταν 455,5 εκατ. ευρώ.

Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας- Ουκρανίας ήταν θετικό και ανήλθε σε 651,4 εκατ. ευρώ (πλεόνασμα).

Tags
Back to top button