Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Άρνηση Ταϊβάν να μπει στην "αγκαλιά" της μεγάλης Κίνας

Η Τσάι επεσήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας έχουν φτάσει σε ένα ιστορικό σημείο καμπής, ενώ ζήτησε τη διενέργεια συνομιλιών μεταξύ τους ώστε να βρεθεί ένας τρόπος να συνυπάρξουν.

«Και οι δύο πλευρές έχουν καθήκον να βρουν έναν τρόπο να συνυπάρξουν μακροπρόθεσμα και να αποφύγουν τον ανταγωνισμό και τις διαφωνίες», τόνισε.

Η Τσάι και το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα της κέρδισαν τον Ιανουάριο στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές με τη δέσμευση να αντισταθούν στην Κίνα, η οποία θεωρεί την Ταϊβάν έδαφός της και επιμένει ότι θα πρέπει να επιστρέψει υπό τον έλεγχο του Πεκίνου, ακόμη και με τη χρήση βίας, αν αυτό χρειαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Από εδώ θέλω να επαναλάβω τις λέξεις: ειρήνη, ισότητα, δημοκρατία και διάλογο», υπογράμμισε η Τσάι. «Δεν θα δεχθούμε την εφαρμογή από τις αρχές στο Πεκίνο του ‘μία χώρα, δύο συστήματα’ (…). Επιμένουμε σε αυτή την αρχή», συνέχισε.

Η Κίνα χρησιμοποιεί την αρχή «μία χώρα, δύο συστήματα», η οποία υποτίθεται ότι προσφέρει ένα μεγάλο βαθμό ανεξαρτησίας, για τη διακυβέρνηση της πρώην βρετανικής αποικίας, του Χονγκ Κονγκ, το οποίο επέστρεψε στην Κίνα το 1997. Έχει προσφέρει το ίδιο και στην Ταϊβάν, αν και όλα τα μεγάλα κόμματα της χώρας το απορρίπτουν.

Από την πλευρά του το κινεζικό γραφείο αρμόδιο για τις υποθέσεις της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο επιμένει στην αρχή αυτή και «δεν θα επιτρέψει τις αυτονομιστικές δραστηριότητες της Ταϊβάν με στόχο την ανεξαρτησία».

«Η επανένωση είναι κάτι ιστορικά αναπόφευκτο για την αναγέννηση του μεγάλου κινεζικού έθνους», τόνισε σε ανακοίνωσή του. «Διαθέτουμε ακλόνητη αποφασιστικότητα, πλήρη εμπιστοσύνη και αρκετή ικανότητα να υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα», προειδοποίησε.

Tags
Back to top button