Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Αρχίζει από σήμερα η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος παιδιού

Αρχίζει από σήμερα το απόγευμα από τον ΟΠΕΚΑ η καταβολή της πρώτης δόσης του 2019 στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, η οποία θα ολοκληρωθεί το πρωί της Δευτέρας, 1η Απριλίου.

Η πρώτη δόση αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ειδικότερα, στην εν λόγω πληρωμή θα καταβληθεί, μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς, σε 621.581 οικογένειες συνολικό ποσό, ύψους 128,24 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δικαιούχους που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους από τις 7 έως και τις 26 Μαρτίου στη νέα αναβαθμισμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης Α21 και δικαιούνται το επίδομα παιδιού με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που δηλώθηκαν στο φετινό Α21 και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περυσινή φορολογική δήλωση).

Από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 θα είναι εκ νέου διαθέσιμη για όλους όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για το 2019. Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς, όπως και πέρυσι, μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2020. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες, όπως και το 2018. Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2019, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και τις 15 Ιανουαρίου 2020, όπως έγινε και πέρυσι.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

Tags
Back to top button