Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Α.Τ.Ι.Α.

Άραγε, έχουν προσγειωθεί εξωγήινα όντα στον πλανήτη μας;

Η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία «αεροπόροι από άλλον πλανήτη προσπάθησαν να προσγειωθούν στη Γη», ενώ προκάλεσε τη θυμηδία των επιστημονικών κύκλων, προξένησε αίσθηση στην κοινή γνώμη, όταν αναγγέλθηκε με χτυπητούς τίτλους από έκτακτες εκδόσεις ορισμένων εφημερίδων, τον Ιανουάριο του 1950 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πρώτος ο Orson Welles είχε περιγράψει, στο πολύκροτο μυθιστόρημά του «Ο Πόλεμος των Κόσμων», την προσγείωση κατοίκων του Άρη, με σκοπό την κατάληψη του πλανήτη μας. Απόσπασμα του εν λόγω βιβλίου μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο το 1938 και έγινε η αφορμή ενός πρωτοφανούς πανικού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την αναγγελία περί προσγειώσεως σκάφους «από άλλον Κόσμο» έκανε ο Fletcher Pratt, πρώην πολεμικός ανταποκριτής, κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεως, που είχε οργανωθεί από επιστημονικά περιοδικά. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ιπτάμενος δίσκος με εξαμελές πλήρωμα, προερχόμενο από έναν άλλο Κόσμο, είχε καταπέσει επί του αμερικανικού εδάφους. Τα πτώματα των παράδοξων αυτών όντων, τα οποία είχαν ύψος 90 εκατοστών, είχαν αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης.

Σύμφωνα με τις «εμπιστευτικές» πηγές, τις οποίες ανέφερε ο δημοσιογράφος, ο οποίος θεωρούνταν ως ισορροπημένος, το πλήρωμα του ιπτάμενου δίσκου πέθανε κατά την είσοδο του σκάφους στη γήινη ατμόσφαιρα. Πάντως, ο Pratt δε διευκρίνισε πού και πότε ανακαλύφθηκαν αυτοί οι «εξερευνητές» του ουρανού.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 03/01/1950…

Tags
Back to top button