Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Απώλειες 0,6% σημείωσε ο χρυσός

Απώλειες για τον χρυσό την Πέμπτη μετά από δύο σερί ημέρες κερδών, με το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί από το υψηλό διμήνου που σημείωσε χθες, αφού οι επενδυτές στάθμισαν τα αυξανόμενα κρούσματα covid-19 εκτός ΗΠΑ, και ιδίως στην Ασία.

"Μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες κερδών, οι "ταύροι" του χρυσού σταματούν να πάρουν μια ανάσα περιξ των 1.790 δολαρίων", δήλωσε η Sophie Griffiths, αναλύτρια αγοράς στην Oanda, σε σημείωμά της.  

Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου έχασε 11,10 δολάρια ή 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 1.782 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex.

Το ασήμι παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε επίσης κατά 39 σεντς ή 1,5%, στα 26,18 δολάρια ανά ουγγιά. 

Ο χρυσός είχε διαμορφωθεί στα 1.793,10 δολάρια την Πέμπτη, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο μηνών, με τα κέρδη να αποδίδονται εν μέρει στην πτώση των αποδόσεων του κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ κάτω του 1,60% 

Εν τω μεταξύ, η εκτίναξη των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ινδία και την Ιαπωνία "έχουν αναζωπυρώσει τους φόβους σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη", δήλωσε ο Griffiths.

"Αυτές οι ανησυχίες όχι μόνο έχουν συμπαρασύρει τις προσδοκίες των αμερικανικών επιτοκίων προς τα κάτω, ενισχύοντας τη ζήτηση για χρυσό, αλλά έχουν επίσης αυξήσει τη ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία", δήλωσε ο Griffiths.

"Τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ ήταν πολύ ισχυρότερα από τις προσδοκίες της αγοράς και αυτό σταμάτησε την τιμή του χρυσού από το να εκτοξευθεί περαιτέρω", δήλωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην AvaTrade.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παραδόσεως Μαΐου έκλεισε στα 4,27 δολάρια ανά λίβρα, με πτώση 0,1%, μετά από άνοδο 1,6% την Τετάρτη.

Η πλατίνα του Ιουλίου υποχώρησε κατά 0,5% στα 1.208,50 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο Ιουνίου υποχώρησε κατά 1,1% στα 2.842,90 δολάρια ανά ουγγιά, υποχωρώντας από τα χθεσινά επίπεδα ρεκόρ.

Tags
Back to top button