Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Αποτρόπαιο έγκλημα στη Νάξο: Άγνωστοι έσφαξαν θαλάσσια χελώνα (σκληρές εικόνες)

Ένα ακόμα δυσάρεστο συμβάν εντόπισε ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο Σύλλογος ενημερώθηκε από περαστικό για εκθαλασσωμένη χελώνα στην παραλία του Αγίου Προκοπίου κι αφού ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Νάξου έσπευσε στο σημείο και εντόπισε το τραυματισμένο μέχρι θανάτου, θαλάσσιο ερπετό. Όπως αναφέρει, αντίκρισαν μια ενήλικη αρσενική Caretta – Caretta που βρίσκονταν στην ακτογραμμή σε ημιθανή κατάσταση. «Εντοπίσαμε τη χελώνα που αρχικά φαίνονταν ζωντανή. Τη μεταφέραμε στην παραλία και διαπιστώσαμε ότι ήταν σε ημιθανή κατάσταση ή είχε επιθανάτιες αντιδράσεις» σημειώνει ο Σύλλογος.

Αφού επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του θαλάσσιου ερπετού και μετά από λεπτομερή έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η χελώνα είχε στο λαιμό της μια τομή 5 εκατοστών η οποία έτρεχε ακόμα αίμα…

Στη συνέχεια στο σημείο κατέφθασαν το Λιμενικό και κτηνίατροι της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Πραγματοποιήθηκε νεκροψία στο άτυχο ερπετό και διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του προήλθε από «τέμνον όργανο στην περιοχή του λαιμού». Να μην επαναληφθούν γεγονότα προηγούμενων ετών

Σε οργισμένη ανακοίνωση του, ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Ενώ πιστεύαμε ότι τέτοιες απάνθρωπες ενέργειες δεν θα επαναληφθούν στο νησί μας, μια “ανακάλυψη” ήρθε να μας διαψεύσει και να μας θυμίσει ότι οι εγκληματίες συνεχίζουν να δρουν κατά αυτόν τον τρόπο στις θάλασσες μας».

Χωρίς να μπορεί να ξεχάσει τα δεκάδες περιστατικά τα τελευταία χρόνια με τις σκοτωμένες χελώνες σε παραλίες του νησιού ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι: «Αφήνουμε τις αρμόδιες αρχές και τη δικαιοσύνη να πράξουν τα περεταίρω νόμιμα και ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία χελώνα που έχασε τη ζωή της με αυτό τον τρόπο και να μην επαναληφθούν γεγονότα προηγούμενων ετών».

Οι σκληρές φωτογραφίες από το συμβάν:

Tags
Back to top button