Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Αποσταθεροποίηση της ΝΔ μέσω νέου κόμματος;

Ένα κόμμα που δεν θα ανήκει στην "σκληρή δεξιά", που θα προσδιορίζεται ως πατριωτικό και που στόχο θα έχει να καλύψει το κενό που αφήνουν οι παλινωδίες της σημερινής ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών.

Ένα μπλέξιμο που δημιουργείται επειδή κάποιοι δεν αποφασίζουν αν ένα κεντροδεξιό κόμμα όπως η ΝΔ θα έχει μέσα της τη δεξιά ή το κόμμα θα οδεύδει προς το κέντρο για να γίνει το νέο… Ποτάμι.

Εν πάση περιπτώσει, αυτά θα πρέπει να τα λύσει η Πειραιώς προτού να είναι αργά. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η δημιουργία ενός νέου κόμματος θα μπορούσε απλά να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στη ΝΔ. Όχι μόνο να της κόψει την πορεία προς την αυτοδυναμία αλλά πολύ χειρότερες καταστάσεις. Άλλωστε, οι μεθεπόμενες εκλογές είναι με απλή αναλογική, οπότε εκεί έχει να γίνει χαμός.

Αίφνης η κυβέρνηση ανοίγει το λεγόμενο «Μακεδονικό» ή «Σκοπιανό» ζήτημα. Χωρίς κανείς να την ρωτήσει διάφορα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έστησαν ένα σκηνικό άκρως επικίνδυνο αλλά με σκοπιμότητες.

Γνωρίζουμε άλλωστε ότι ο Τσίπρας και η παρέα του δεν ενδιαφέρονται για τη ζημιά στη χώρα, θέλουν απλά να ακολουθήσουν τη στρατηγική τους για κυριαρχία σε πολιτικό επίπεδο. Το θέμα της ονομασίας άνοιξε με αποκλειστικό σκοπό την διάσπαση της ΝΔ, να δημιουργήσει πρόβλημα δηλαδή και να την αποτρέψει από την αυτοδυναμία. Ενδεχομένως και να της αφαιρέσει ένα μεγάλο κομμάτι που δεν συμφωνεί με την ηγεσία της.

Έξυπνα σκεπτόμενος ο Τσίπρας λέει ότι το θέμα των Σκοπίων δεν του προκαλεί ζημιά του ίδιου και της Αριστεράς. Άλλωστε είναι γνωστές οι θέσεις τους εδώ και χρόνια, μ’ αυτές θα πάνε και τώρα. Στο χώρο της κεντροδεξιάς ανοίγουν ζητήματα για τη στάση που θα κρατήσουν τόσο η ΝΔ όσο και άλλοι πολιτικοί φορείς και παράγοντες.

Από την άλλη, ενδεχομένως να συνέφερε τον Τσίπρα να πάει σε πρόωρες εκλογές με επίκληση εθνικού θέματος ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια «γαλάζια» παρένθεση στην εξουσία.

Και θα τον συνέφερε να ξεφορτωθεί το βαρίδι που λέγεται «Καμμένος» ώστε να αναζητήσει αλλού συμμαχίες ενδιαμέσως των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Έτσι, οι φήμες δίνουν και παίρνουν ξανά. Ότι δηλαδή έχει φτιαχτεί η μαγιά για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα που λαμβάνει ξανά το θέμα των Σκοπίων.

Ένα κόμμα… Βορείου Ελλάδος που θα σήκωνε το βάρος της πατριωτικής γραμμής κατά της ονομασίας των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε βερσιόν, θα προκαλούσε ασφαλώς τεράστιο ζήτημα στην έτσι κι αλλιώς μπερδεμένη ΝΔ.

Ο Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να ενταχθεί και αυτός στο νέο κόμμα.

Ίδωμεν. Οι πρώτοι έξι μήνες του 2018 θα κρίνουν πολλά. Τόσο για το πότε θα γίνουν εκλογές όσο και για το ποια κόμματα θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Και βεβαίως με το «Μακεδονικό» να καίει και να ζητά απαντήσεις. Και από τη ΝΔ…

Tags
Back to top button