Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Απίστευτο: Δείτε πόσο κοστίζουν οι… πιο ακριβοί καφέδες στον πλανήτη

Η πλειοψηφία των ενηλίκων αναζητά καφέ κάθε πρωί! Κάποιοι επιλέγουν εσπρέσο κάποιοι άλλοι φραπέ, ενώ, κάποιοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στον καφέ φίλτρου χειμώνα-καλοκαίρι.


Ωστόσο κανείς δεν έχει στο μυαλό του τους παρακάτω καφέδες, καθώς η τιμή τους είναι ιδιαίτερα… αλμυρή!

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα καφέ, δείτε παρακάτω κάποιους από τους πλέον ακριβότερους καφέδες του κόσμου.

Blue Mountain (Wallenford Estate, Τζαμάικα) – 45 ευρώ το μισό κιλό
Ο καφές αυτός, όπως υποδεικνύει και το όνομά του, καλλιεργείται στα Blue Mountains της Τζαμάικα και είναι γνωστός για την ήπια και λιγότερο πικρή γεύση του. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει κυκλοφορήσει πολύ κι έχει αποκτήσει φήμη σε διάφορα μέρη του κόσμου, κάτι που οδήγησε στην αύξηση της τιμής του, με το 80% να εξάγεται στην Ιαπωνία.

Fazenda Santa Ines (Minas Gerais, Βραζιλία) – 44 ευρώ το μισό κιλό
Καλλιεργείται στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στην πολιτεία Minas Geraiz και η παραγωγή του στη φάρμα Fazenda Santa Ines είναι αρκετά εντυπωσιακή, καθώς ακολουθούνται ακόμη παραδοσιακές τεχνικές, χωρίς καμία αυτοποιημένη διαδικασία να παρεμβαίνει. Κι όσο για τη γεύση του; Θυμίζει τη γλυκύτητα μούρων και καραμέλας.


El Injerto (Huehuetenango, Γουατεμάλα) – 44 ευρώ το μισό κιλό
Προέρχεται από την περιοχή Huehuetenango της Γουατεμάλας και το 2006 κέρδισε το βραβείο Cup of Excellence, το πιο σημαντικό βραβείο που αφορά την ποιότητα ενός καφέ. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαίο που η τιμή του φτάνει τα 44 ευρώ για μισό κιλό καφέ.

St. Helena Coffee Company’s Island (St. Helena, Νότιος Ατλαντικός) – 70 ευρώ το μισό κιλό
Το νησί της St. Helena βρίσκεται περίπου 1900 χιλιόμετρα από την ακτή της Αφρικής κι εκεί είναι που καλλιεργείται και παράγεται αυτός ο αρκετά πιο ακριβός από τους προηγούμενους καφές. Η δημοφιλία του οφείλεται στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο οποίος τον εκθείαζε και μάλιστα φύτευε και ο ίδιος τους σπόρους του στο νησί St. Helena. Κι όποιος μπορεί να διαθέσει 70 ευρώ για μισό κιλό καφέ, θα μπορέσει να καταλάβει και περί τίνος πρόκειται.

Hacienda La Esmeralda (Boquete, Παναμάς) – 92 ευρώ το μισό κιλό
Καλλιεργείται αποκλειστικά στη μικρή πόλη Boquete του Παναμά κι έχει τόσο μοναδική γεύση, ώστε να τον απολαμβάνουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, παρά την «τσιμπημένη» τιμή του. Καλλιεργείται κυρίως στη σκιά παλιών δέντρων guava κι έχει λάβει ουκ ολίγες φορές την πρώτη θέση σε διαγωνισμούς καφέ του Παναμά, αλλά και της Αμερικής.

Luwak Coffee (Ινδονησία) – 140 ευρώ το μισό κιλό
Η αρκετά υψηλή τιμή αυτού του καφέ, αλλά και ο ασυνήθιστος τρόπος παραγωγής του χαρίζουν εύκολα την πρώτη θέση στον καφέ Luwak της Ινδονησίας. Ο καφές αυτός παράγεται από κόκκους καφέ, οι οποίοι έχουν πρώτα καταναλωθεί από αγριόγατα της Ινδονησίας, κάτι που σημαίνει ότι προέρχεται από τα… κόπρανα του ζώου. Οι κόκκοι αυτοί πρέπει να περάσουν από το πεπτικό σύστημα των συγκεκριμένων ζώων πριν ξεκινήσει η παραγωγή κι αυτό δικαιολογεί την τιμή τους, αλλά και τη φήμη τους σε όλο τον κόσμο.

Tags
Back to top button