Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη περιπέτεια! Της έκλεψαν την ταυτότητα και βρέθηκε… παντρεμένη με 50χρονο Πακιστανό!

Τι μπορεί να σου συμβεί από μια χαμένη αστυνομική ταυτότητα; Σε τι κατάσταση μπορείς να βρεθείς και πόσο θα πρέπει να τρέξεις για να αποδείξεις… πως δεν είσαι «ελέφαντας»;

Αυτά τα ερωτήματα κατατρέχουν εδώ και λίγες μέρες μια οικογένεια από το Ηράκλειο που τυχαία ανακάλυψε τι μπορούν να σκαρφιστούν και να πετύχουν οι επιτήδειοι όταν ένα προσωπικό σου δεδομένο βρεθεί στα λάθος χέρια.

Η 23χρονη κοπέλα φοιτήτρια από το Ηράκλειο είχε πέσει θύμα κλοπής στην Αθήνα όπου φοιτούσε το καλοκαίρι του 2014 όταν της έκλεψαν το πορτοφόλι με κάρτες και ταυτότητες κάπου μεταξύ Μετρό και Ηλεκτρικού σταθμού. Άμεσα κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία και προχώρησε στην έκδοση νέας αστυνομικής ταυτότητας.

Πριν από μερικές μέρες κι ενώ η 23χρονη ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό της στην Αγγλία, ζήτησε από το Δήμο Μινώα Πεδιάδος, όπου βρίσκεται η οικογενειακή της μερίδα, ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κι έκπληκτη διαπίστωσε πως ήταν… παντρεμένη μ´εναν 50χρονο Πακιστανό, με τον οποίο μάλιστα είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης!

Τι είχε συμβεί; ο άγνωστος ή οι άγνωστοι που είχαν κλέψει την ταυτότητα της κοπέλας την χρησιμοποίησαν για να νομιμοποιήσουν έναν αλλοδαπό που με την κλεμμένη ταυτότητα εμφανίστηκε ενώπιον συμβολαιογράφου μαζι προφανώς με μια κατά περίσταση νύφη, για να τελέσει την πράξη συμβίωσης και βέβαια να αποκτήσει έτσι την ιδιότητα του έλληνα πολίτη!

Τι κι αν η καταγγελία της κοπέλας είχε γίνει δυο βδομάδες νωρίτερα ; κανένα σύστημα και καμμιά ηλεκτρονική διασύνδεση δεν σταμάτησε την κομπίνα και η κοπέλα θα ήταν σε κατάσταση γάμου αν τυχαία δεν ζητούσε το συγκεκριμένο πιστοποιητικό.

Όπως εξηγεί στο cretalive η μητέρα της κοπέλας εδώ και 10 μέρες οπότε και ανακάλυψαν τι είχε συμβεί η οικογένεια τρέχει κει δεν φτάνει για να αποδείξει πως η κοπέλα δεν είναι αυτό που λένε τα πιστοποιητικά, σε κατάσταση γάμου δηλαδή!

«Παραστάσεις στην Ασφάλεια Ηρακλείου, επισκέψεις στο δήμο Αθηναίων και στις υπηρεσίες που εμπλέκονται, επικοινωνία με τις Τράπεζες και την Εφορία μην τυχόν κι έχει γίνει ερήμην της κάποια οικονομική συναλλαγή, μηνύσεις και έξοδα για κάτι που σε οποιαδήποτε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα χρειαζόταν παρά ένα… κλικ στον υπολογιστή για να φανεί πως η ταυτότητα ήταν χαμένη και δηλωμένη άρα καμιά δημόσια πράξη δεν είναι έγκυρη καθώς είναι προϊόν κλοπής !»

Πάντως και στην Ασφάλεια Αττικής δήλωσαν έκπληκτοι αφού δεν υπήρχε άλλο περιστατικό που μια κλεμμένη ταυτότητα να έχει χρησιμοποιηθεί σε γάμο- μαϊμού.

Προσοχή λοιπόν με τις ταυτότητες σας και τα δημόσια έγγραφα σας, διότι αν σας τα κλέψουν κανένας στο ελληνικό δημόσιο δεν σας εγγυάται – ακόμα κι αν δηλώσετε την κλοπή – πως δεν θα βρεθείτε μπλεγμένοι !

Πηγή: cretalive.gr

Tags
Back to top button