Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Αντικυβερνητική αραβική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση στο νότιο Ιράν

Eξήντα τραυματίες και εικοσιτέσσερις νεκροί από την επίθεση στη στρατιωτική παρέλαση στην πόλη Αχβάζ του Ιράν.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην στρατιωτική παρέλαση στην πόλη Αχβάζ στο νότιο Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης, το Amaq.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι μαχητές του ΙΚ πραγματοποίησαν την επίθεση, αλλά η οργάνωση δεν έχει δώσει αποδείξεις για τον ισχυρισμό αυτόν. 

Ωστόσο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού είπε ότι οι δράστες είχαν εκπαιδευτεί σε δύο χώρες του Αραβικού Κόλπου, ότι δεν ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος αλλά συνδέονται με τις ΗΠΑ και την Μοσάντ, τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση έχει ήδη ανέλθει σε 24--οι 12 είναι Φρουροί της Επανάστασης-- ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 60, μετέδωσε το IRNA.

"Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων που δεν είναι στρατιώτες, περιλαμβανομένων γυναικόπαιδων, που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν την παρέλαση", ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο ανώνυμη επίσημη πηγή.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιούνταν με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ (1980-1988).

 DISTURBING: Moment Iranian Army parade is attacked by gunmen

Ο Γιαγκχούμπ Χουρ Τοτσαρί, ο εκπρόσωπος μιας από τις δύο οργανώσεις που αυτοαποκαλούνται Αραβικό Κίνημα Μάχης για την Απελευθέρωση του Αχβάζ, δήλωσε ότι η Εθνική Αντίσταση Αχβάζ, μια οργάνωση-ομπρέλα για όλα τα ένοπλα κινήματα, βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Είπε μάλιστα ότι ένας από τους δράστες της επίθεσης είναι ο Α.Μ, χωρίς να προσθέσει κάτι άλλο.

Ένας αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης ορκίστηκε αντίποινα, όπως μετέδωσε το IRNA. "Οι εχθροί δεν θα έπρεπε να φανταστούν ότι θα μπορούσαν να αποκτήσουν αξιοπρέπεια με αυτή την δόλια ενέργεια. Ο ιρανικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα απαντήσουν", είπε ο Γιαχίγια Ραχίμ Σαφαβί, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση είναι η συνέχιση των ενεργειών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.

"Αυτή η τρομοκρατική ενέργεια δεν είναι ένα σημάδι δύναμης, αλλά αδυναμίας και μια συνέχιση των ενεργειών του Daesh (ΙΚ) στο Ιράκ και στη Συρία όπου σκοτώνουν αθώους ανθρώπους", είπε ο υποναύαρχος Αλί Φανταβί, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον πρόεδρο του Ιράν και πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ενισχύσει τις κοινές προσπάθειες στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, μετέδωσε το RIA επικαλούμενο το Κρεμλίνο.
 

Tags
Back to top button