Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδήμαρχος Θήρας: Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αμαυρώνει τη φήμη του νησιού

Άλλο ένα περιστατικό εκμετάλλευσης τουριστών αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα μετά από καταγγελία Γάλλων τουριστών που πλήρωσαν 5.000 ευρώ για «βλάβη» σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στη Σαντορίνη. Για το θλιβερό περιστατικό, που δυσφημεί τις τουριστικές υπηρεσίες της χώρας, μίλησε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ η Σοφία Κίτσου, αντιδήμαρχος Θήρας.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν χαρακτηρίζουν συνήθως τους επαγγελματίες μας. Είναι μεμονωμένο περιστατικό αυτό που συνέβη στις 14 Ιουνίου και έχοντας πάρει πια το δρόμο της δικαιοσύνης, ο συγκεκριμένος επαγγελματίας θα πάρει αυτό που του αξίζει. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αμαυρώνει τη φήμη του νησιού», δήλωσε η κ. Κίτσου.

Σχολιάζοντας την καταγγελία ότι ζευγάρι Γάλλων τουριστών χρεώθηκε, μετά από έντονες πιέσεις, 5.000 ευρώ για δήθεν βλάβη σε ενοικιαζόμενο όχημα η αντιδήμαρχος Θήρας δήλωσε ότι« πρόκειται για μια θλιβερή μειοψηφία την οποία θέλουμε να πατάξουμε». Και όπως υποστήριξε «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει τη φήμη του τουριστικού προορισμού».

Sabah: Πώς η αντίδραση του Ερντογαν συμπίπτει με τις προειδοποιήσεις του Α. Τσίπρα

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Κίτσου κάλεσε τους ταξιδιώτες στο νησί που έχουν πέσει θύματα επιτηδείων να καταγγέλουν ανάλογα περιστατικά στο δήμο Θήρας. Αναφερόμενη στο συγκεκριμένο περιστατικό δήλωσε σχετικά:«Συνομίλησα με τους γονείς των θυμάτων και μου είπαν ότι τα παιδιά, τα οποία ήταν πολύ φοβισμένα από αυτή την ιστορία που τους συνέβη, αλλά στο σύνολο των άλλων υπηρεσιών είδαν έναν φιλόξενο επιχειρηματία σαντορινιό και είχαν άμεση βοήθεια, όταν συνέβη αυτό το περιστατικό».

Τους εξανάγκασαν να πληρώσουν 5.000 ευρώ

Για το συμβάν μίλησε στην ΕΡΤ και η δικηγόρος Μαριζάνα Κίκιρη επιβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος Θήρας έκανε τις δέουσες ενέργειες για να συνδράμει στους καταγγέλλοντες.

«Το συγκεκριμένο τουριστικό πρακτορείο έχει και άλλες καταγγελίες στην Google. Σε καμία περίπτωση δεν καταγγέλεται το νησί, αλλά ο πράκτορας» είπε η κ. Κίκιρη η οποία περιέγραψε πώς απειλήθηκε το νεαρό ζευγάρι και μετά από απειλές αναγκάστηκε να καταβάλει 5.000 ευρώ για ένα ήδη χαλασμένο όχημα, το οποίο νοίκιασαν για τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Η δικηγόρος των θυμάτων δήλωσε πώς αν ο επιχειρηματίας επιστρέψει τα χρήματα που απέσπασε από τους πελάτες της, αυτοί είναι πρόθυμοι να μην προχωρήσουν στην ποινική δίωξή του και το περιστατικό, από πλευράς τους, να θεωρηθεί ως λήξαν.

Tags
Back to top button