Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ανταμ Κατζαβέλος: O ομογενής που μισεί όλη η Ν. Αφρική - Ακόμα και οι γονείς του τον απέλυσαν! (βίντεο)

Μεγάλη αναστάτωση προκαλεί παντού ο ομογενής επιχειρηματίας Ανταμ Κατζαβέλος. 

Ο Ανταμ Κατζαβέλος ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Νότια Αφρική, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστός και εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι και σχολιαστής ειδήσεων σε ραδιοφωνικό σταθμό. 

Πριν λίγες ημέρες για τον Ανταμ Κατζαβέλος δημιουργήθηκε στο Twitter ένα hashtag με το όνομά του, #AdamCatzavelos, μέσω του οποίου οι χρήστες του Twitter τον... έλουζαν κανονικά. Κάποιοι μάλιστα ζητούσαν και τη σύλληψή του. 

Αφορμή για όλα αυτά στάθηκε ένα βίντεο που πόσταρε ο Κατζαβέλος από την Ελλάδα, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την σύζυγό του Κέλι. 

Στο βίντεο αυτό ο Ανταμ Κατζαβέλος δηλώνει ότι χαίρεται που βρίσκεται στην Ελλάδα καθώς λέει ότι ούτε λίγο ούτε πολύ δεν βλέπει τριγύρω του κανέναν μαύρο, βρίζοντας και χρησιμοποιώντας ρατσιστικές εκφράσεις. 

Συγκεκριμένα, λέει στο βίντεο ο Κατζαβέλος: «Επιτρέψτε μου να σας κάνω μια περιγραφή του καιρού εδώ: Καταγάλανος ουρανός, υπέροχη ημέρα, καταπληκτική θάλασσα και  κανένας κάφρος στον ορίζοτντα. Γαμάτος παράδεισος στην γη». (Η λέξη που προκάλεσε είναι η αποκαλούμενη K-word «kaffir», σε ελεύθερη μετάφραση κάφρος, η οποία αποδίδεται σε μαύρους, θεωρείται ακραία ρατσιστική και έχει θεσπιστεί ως τέτοιος όρος μετά το Απαρχάιντ το 1948). 

Οι αντιδράσεις για το βίντεο αυτό δεν περιορίστηκαν στο Twitter. Προμηθευτές του εστιατορίου St Georges Fine Foods του πατέρα του Ανταμ Κατζαβέλος σταμάτησαν τη συνεργασία μαζί του, με την επιχείρηση να αναγκάζεται να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την... απόλυση του Ανταμ! 

Και τελειωμό δεν είχαν οι αντιδράσεις. Η σύζυγός του Ανταμ Κατζαβέλος εργάζεται στην Nike  η οποία προχώρησε σε κλείσιμο των καταστημάτων της στη Νότια Αφρική — χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το τι θα ακολουθήσει. Σε ανακοίνωσή της η Nike σημείωσε ότι ο ίδιος δεν εργάζεται στην εταιρεία, ενώ πρόσθεσε: «Η Nike αντιτίθεται στις διακρίσεις. Πιστεύουμε στη δύναμη της ανθρώπινης ικανότητας σε όλους —από κάθε φυλή, θρησκεία, εθνικότητα, γένος και σεξουαλικό προσανατολισμό».

Ακόμη και το σχολείο των παιδιών του χαρακτήρισε τον Κατζαβέλος ανεπιθύμητο, αν και τα παιδιά θα συνεχίσουν να φοιτούν εκεί. 

Στο Γιοχάνεσμπουργκ γίνονται ακόμη και διαδηλώσεις κατά του Κατζαβέλος, ενώ ενώσεις δικαιωμάτων ζητούν από την αστυνομία την άμεση σύλληψή του

Tags
Back to top button