Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ανοίγουν την Δευτέρα μόνο κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Δευτέρα 14/12/2020 για το μερικό άνοιγμα των καταστημάτων παρουσίασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι θα ανοίξουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία, ενώ η υπόλοιπη αγορά θα λειτουργεί με την μέθοδο του click away. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα πάρει μία ώρα παράταση σε σχέση με τώρα, δηλαδή στις 10 το βράδυ. Όσον αφορά τις εκκλησίες αυτές θα μπορούν να λειτουργούν με μόλις 9 άτομα, εκτός από τις Μητροπόλεις, οι οποίες θα λειτουργούν με 25. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός των υδάτων.

Μετά το σφοδρό κύμα αντιδράσεων για τις ημέρες καραντίνας που πρέπει να μπαίνει όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα μεταξύ 18/12 και 7/1, ακόμα και με αρνητικό τεστ, από τις 10 ημέρες μειώθηκε σε 3.

Όσα είπε ο κ. Πέτσας:

- Αναστέλλεται το λιανεμπόριο σε όλη την Επικράτεια.

- Από την Κυριακή θα επιτρέπεται η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα μέσω του clickaway.

- Ανοίγουν τα κομμωτήρια από την Δευτέρα 14/12/2020.

- Ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία από την Δευτέρα 14/12/2020.

- Ανοίγουν οι εκκλησίες ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα με 9 άτομα στις εκκλησίες και 25 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς.

- Δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων.

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ και μένουν τα sms.

- Με την επιλογή 2 θα πηγαίνουμε για τα ψώνια και στα κομμωτήρια.

- 3 οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει βαρύ, λέγοντας ότι δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποφορτίζονται οι ΜΕΘ. «Καταστάσεις συνωστισμού όπως αυτές στη Γαλλία και την Αγγλία  δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές» υπογράμμισε.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης παίρνοντας το λόγο έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πως θα γίνονται οι αγορές με click away, ενώ τόνισε πως αν δεν τηρήσει ο κόσμος τα μέτρα... τότε θα άρει η κυβέρνηση και το click away!

Σχετικά με την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων η ημερομηνία παραμένει ανοιχτή και την απόφαση θα λάβει η κυβέρνηση.

]

Πως θα λειτουργεί το click away

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή. Η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί οι ταχυμεταφορές έχουν φτάσει στα όρια της λειτουργίας τους. 

Η μέθοδος αυτή έγκειται στο εξής χαρακτηριστικό: ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και πληρωμής μέσω POS έξω από το κατάστημα.

Ο πελάτης θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής.

Η παραγγελία θα παραδίδεται σε έναν και θα παραλαμβάνεται από έναν.

Ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα. Και απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον. 

Όποιος βάλει μέσα πελάτη θα έχει πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες. 

Το click away θα λειτουργεί σε επιχειρήσεις που θα έχουν μόνο είσοδο έξοδο σε δρόμο, έτσι εξαιρούνται τα εμπορικά κέντρα.

Tags
Back to top button