Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ανοίγει «πυρ» αύριο ο τουρκικός Στόλος από το Καστελόριζο μέχρι την Κύπρο!

H Αγκυρα εξέδωσε πριν λίγο τρεις ΝAVTEX τις 449 και 450/17 με τις οποίες δεσμεύει περιοχές ΝΔ της Κύπρου την 4 και 5 Mαϊου 2017 στο Οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ για ασκήσεις με πραγματικά πυρά και εκπαιδευτική δραστηριότητα ρυμούλκησης ηλεκτρονικής συσκευής από πολεμικό πλοίο, αλλά το σημαντικότερο είναι η τρίτη NAVTEX: Αύριο Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 η Τουρκία με την NAVTEX 452/17 δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή νότια του Καστελόριζου για να εκτελέσουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Κανένα ελληνικό πλοίο επιφανείας δεν βρίσκεται στην περιοχή για να μην θεωρηθεί ότι η Αθήνα κλιμακώνει, αλλά ένα, τουλάχιστον, υποβρύχιο κινείται και αυτό νότια του Καστελόριζου.

Οι τρεις NAVTEX αποτελούν την υλοποίηση της διακοίνωσης της Τουρκίας στον ΟΗΕ με την οποία χαρακτηρίζει "τουρκική υφαλοκρηπίδα", δηλαδή επέκταση της χερσαίας επικράτειάς της, ολόκληρη την υποθαλάσσια περιοχή δυτικά των 6 μιλίων από τα ελληνικά νησιά του ΝΑ Αιγαίου και ανατολικά των ακτών της Κύπρου.

Φυσικά οι NAVTEX είναι... εντελώς παράνομες, αλλά μέχρι να αμφισβητήσει κάποιος με τα όπλα τη νομιμότητά τους, ισχύει το "δίκαιο των όπλων" με τα οποία απειλεί να κάνει χρήση η Αγκυρα.

Μέρος των περιοχών που δεσμεύτηκαν συμπίπτει με την περιοχή που έχει δεσμεύσει η Κυπριακή Δημοκρατίας λόγω διεξαγωγής σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες από το ερευνητικό πλοίο R/V RAMFORM HYPERION από 5/5 έως 15/8/2017 και σε κάθε περίπτωση οι περιοχές αυτές βρίσκονται εντός της ΑΟΖ της Κύπρου και περιλαμβάνουν μέρος του Οικοπέδου 6.

Ολα αυτά ενώ το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros εκτελεί ήδη έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ από την Τρίτη 2 Μαΐου.

Tags
Back to top button