
Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, Ιωάννης Λαγός και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ένα από τα βασικά πολιτικά της στελέχη ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
«Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες. Ήρθα για να ακουστεί η φωνή μου γιατί έξι χρόνια δεν μας δόθηκε η ευκαιρία και το δικαίωμα να απαντήσω σε όλα με κατηγορούν», είπε.
Ο Ιωάννης Λαγός, ο οποίος απολογείται σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα μίλησε για «διαδικασία πολιτικής εξόντωσης» προσθέτοντας πως δεν έχει «εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη» καθώς δεν ερεύνησε τις καταγγελίες συγκατηγορουμένων του ότι δέχτηκαν πιέσεις για να πουν ότι «ο Λαγός έδωσε εντολή».
Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τραγικό περιστατικό τη δολοφονία Φύσσα και απέδωσε την εμπλοκή του στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.
«Έγινε συρραφή μηνυμάτων μου από επίορκους για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είμαστε δολοφόνοι και κακούργοι και για τους οπαδούς μας ότι πρέπει να φοβηθούν να τρομοκρατηθούν».