Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ανακαλύφθηκε ο "αδελφός" του Τυραννόσαυρου Ρεξ από την Κρητιδική περίοδο

Κυνηγοί απολιθωμάτων στη Βρετανία ανακάλυψαν οστά ενός άγνωστου ως σήμερα είδους δεινοσαύρου, συγγενικού με τον διάσημο Τυραννόσαυρο Ρεξ.

Πιο συγκεκριμένα τέσσερα οστά βρέθηκαν στην παραλία του μικρού νησιού Γουάιτ, στις νότιες ακτές της Αγγλίας, που ανήκουν σε είδος δεινοσαύρου το οποίο συγκαταλέγεται στην κατηγορία των θηριόποδων δεινοσαύρων, ομάδα στην οποία ανήκει και ο Τυραννόσαυρος, σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Σάουθαμπτον.

Ο δεινόσαυρος που έζησε στην Κρητιδική περίοδο


Όπως μεταδίδει το Reuters, ο νέος δεινόσαυρος που ονομάστηκε Vectaerovenator inopinatus, φέρεται να έζησε στην Κρητιδική περίοδο, 115 εκατομμύρια χρόνια πριν και εκτιμάται πως είχε μήκος 4 μέτρα, σύμφωνα με τους παλαιοντολόγους.

Το όνομά του αναφέρεται στην ξεχωριστή δομή που βρέθηκε στα οστά, που έφεραν μεγάλα κενά με αέρα. Η ύπαρξη τέτοιων κοιλοτήτων με αέρα παρατηρείται και στα σύγχρονα πτηνά και στο νέο δεινόσαυρο φαίνεται πως βοηθούσαν τόσο στην αναπνοή, όσο όμως και στην ελάφρυνση του τεράστιου σκελετού του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς εντοπίστηκαν τα οστά του νέου δεινόσαυρου


«Η χαρά την ανακάλυψης οστών είναι φανταστική» αναφέρει ένας από τους ανθρώπους που βρήκαν τον νέο δεινόσαυρο, ο Ρόμπιν Γουαρντ. «Πίστευα πως βρήκα κάτι ξεχωριστό και έτσι τα πήγα στο γυρισμό στο Μουσείο δεινοσαύρων» είπε.

«Αμέσως ήξεραν πως επρόκειτο για κάτι σπάνιο και με ρώτησαν αν μπορούσαν να τα δωρίσω στο μουσείο για γίνει ενδελεχής έρευνα» συνέχισε ο Βρετανός.

Tags
Back to top button