Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Αναδρομικό «κούρεμα» ενοικίου 40% για τις νέες επιχειρήσεις

Την καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 δικαιούνται και οι επιχειρήσεις που άνοιξαν μετά τις 20 Μαρτίου 2020, ημερομηνία που λαμβάνεται υπόψη για τον καθορισμό των επιχειρήσεις που υπάγονται στο μέτρο των «κουρεμένων» ενοικίων.

Με δύο αποφάσεις που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος διευρύνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που δικαιούνται μείωση ενοικίου καθώς ξεκαθαρίζεται ότι όσες επιχειρήσεις δεν είχαν ενεργό ΚΑΔ στις 20 Μαρτίου 2020 δικαιούνται τελικά μείωση ενοικίου κατά 40% για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, εφόσον είχαν ενεργό ΚΑΔ στις 5 Νοεμβρίου, δηλαδή την ημερομηνία που ξεκίνησε το δεύτερο lockdown.

Ανατριχιαστικό βίντεο: Φώναζαν «να πεθάνεις!» στον αιμόφυρτο Ειδικό Φρουρό ενώ τον χτυπούσαν

Συγκεκριμένα, τροποποιήθηκαν οι αποφάσεις Α.1251/20.11.2020 και Α.1274/14.12.2020 οι οποίες αφορούν στον προσδιορισμό των πληττόμενων επιχειρήσεων για την υποχρεωτική απαλλαγή από την καταβολή του 40% των μισθωμάτων για τους μήνες Δεκέμβριο και Νοέμβριο του 2020 αντίστοιχα. Αναλυτικά, στις αποφάσεις τροποποιήθηκε η παράγραφος 1 και προστέθηκε β’ περίπτωση η οποία αναφέρει τα εξής: «β) Ειδικά για τις επιχειρήσεις που δεν ήταν ενεργές την 20η Μαρτίου 2020, λαμβάνεται υπόψη ο κύριος ΚΑΔ, όπως εμφανίζεται στο Φορολογικό Μητρώο της ΑΑΔΕ κατά την 5η Νοεμβρίου 2020, εφόσον αυτές είναι ενεργές κατά την ημερομηνία αυτή».

Οι νέες αποφάσεις ήταν αναγκαίες προκειμένου να διευκρινιστεί ότι δικαιούχοι της μείωση ενοικίου δεν ήταν μόνο όσοι είχαν ενεργό ΚΑΔ στις 20 Μαρτίου αλλά και όσοι τον απέκτησαν από τις 20 Μαρτίου και μετά υπό την προϋπόθεση ότι διατήρησαν ενεργό ΚΑΔ μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου

Για τους ιδιοκτήτες που θα λάβουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο προβλέπεται κρατική αποζημίωση για το 50% της απώλειας που έχουν υποστεί δηλαδή για τα ενοίκια που έχασαν.

Να σημειωθεί ότι ολοκληρώνεται η εκ νέου επεξεργασία των Δηλώσεων COVID Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020 και στη συνέχεια η ΑΑΔΕ θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων COVID, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν σφάλματα για τους μήνες Μάρτιο 2020 – Δεκέμβριο 2020.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες που τυχόν δεν επικαιροποίησαν τις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μέχρι 15/2/2021, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να το πράξουν χωρίς πρόστιμο.

Tags
Back to top button