Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμύνταιο: Γκρεμίζουν ολόκληρο χωριό μετά την κατολίσθηση 80 εκατ. κυβικών μέτρων χώματος

Στην «εξαφάνιση» ενός ολόκληρου χωριού οδηγεί η κατολίσθηση εκατομμυρίων κυβικών μέτρων χώματος στο Αμύνταιο το πρωί του Σαββάτου.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο και τεχνικούς της ΔΕΗ για την έκταση του φαινομένου, το χωριό Ανάργυροι, που βρίσκεται τρία χιλιόμετρα από την περίμετρο του ορυχείου θα απαλλοτριωθεί αναγκαστικά.

Πρόκειται για το χωριό στο οποίο σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές μετά την κατολίσθηση υποχρεώνοντας τις αρχές να εκκενώσουν σπίτια και να μεταφέρουν τους κατοίκους του σε ξενοδοχεία για τη νύχτα του Σαββάτου καθώς η ΔΕΗ προειδοποίησε για συνέχιση των φαινομένων για άλλες 48 ώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις απαλλοτριώσεις και τις μετεγκαταστάσεις οικισμών ώστε να προχωρήσει άμεσα και με ταχείς ρυθμούς η αναγκαστική απαλλοτρίωση.

Άλλαξε ο χάρτης της περιοχής

Για να γίνει αντιληπτή η έκταση του φαινομένου αρκεί κανείς να παρατηρήσει τις πανοραμικές φωτογραφίες από το ορυχείο.

Ολόκληρη η φυσιογνωμία της περιοχής έχει αλλάξει με μεγάλα ρήγματα να διατρέχουν χωράφια δίπλα από το ορυχείο στο οποίο σημειώθηκε η κατολίσθηση.

Tags
Back to top button